Dün (15.02.2012) sosyalist ve devrimci çok sayıda kadın örgütü KESK’e bağlı sendikalardaki kadınların “KCK” adı altında operasyonlarla gözaltına alınmasını protesto etti. Kadınlar, “Kadınlar baskı ve tutuklamalara karşı susmayacaklar!” , “Kadın tutsaklar serbest bırakılsın, siyasi soykırıma son!” pankartları arkasında bir araya geldiler. Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen kadınlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında göz altıların 8 Mart öncesinde olmasına şu sözlerle tepki gösterildi: Kadın özgürlük mücadelesinin, devlet, polis, erkek iktidarı eliyle kontrol altına alınmasını hedefleyen bu hukuksuz, keyfi gözaltılar ve tutuklamalar derhal son bulsun. Kadınların siyaset yapma hakkına yönelik bu saldırganlık, kadın örgütleri tarafından asla affedilmeyecektir. Biz kadınlar, erkek egemen sistemin zorbalığına asla teslim olmayacağız

Son olarak basın açıklamasında 8 Mart’a vurgu yapılarak bütün kadınlar örgütlenmeye çağırıldı ve şu sözlere yer verildi:

“Bu baskı ve saldırılara karşı yılmayacağız, susmayacağız… İnadına kadın mücadelesi, inadına kadın örgütlenmesi, inadına kadın özgürlüğü diyeceğiz. 8 MART KADINLARIN ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ’nde baskı, şiddet ve kadın cinayetlerine karşı bütün kadınları sokağa, meydanlara, örgütlenmeye ve birleşmeye çağırıyoruz.

Eylem “Biji yekitiya jinan”, “Tutuklu kadınlar serbest bırakılsın”, “Bağır herkes duysun, devlet şiddeti son bulsun” sloganlar eşliğinde son erdi.

Kadınlar baskı ve tutuklamalara karşı susmayacaklar!