KESK İstanbul Şubeler Platformu 16 Şubat Perşembe günü (16.02.2012) 4688 sayılı sendika yasasındaki değişiklikleri ve KESK’e yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek için çadır eylemlerinin üçüncüsünü Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Mücadeleyi yükselten KESK üyelerine, Genel-İş Sendikası ve direnişte olan Maltepe taşeron işçileri de destek ziyaretinde bulundu.

“Sahte sendika yasasına hayır”, “Baskı, sürgün, tutuklamalar ve göreve son vermeler durdurulsun” yazılı pankartlarını asan KESK üyelerine, halk da imzaları ile destek oldu.

“Yaşasın grev yaşasın toplu sözleşme”, “Sahte sendika yasasına hayır”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı eylemde KESK İstanbul Dönem Yürütmesi adına Hami Çalık da konuşma yaptı.

Hami Çalık, “KESK’e yönelik operasyonların toplu sözleşmesiz sendika olmaz mücadelesi verdiğimiz bir dönemde yaşanması şaşılacak bir şey değil” dedi.

KESK üyeleri;

*Çalışanlar ve emekliler ortak örgütlenme ve mücadeleye!
*Grev hakkı yasal güvenceye alınmalıdır!
*Tek düzey toplu sözleşme kabul edilemez!
*Her konfederasyon ve sendika kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapmalıdır!
* Toplu sözleşmenin kapsamı daraltılamaz!
*Hakem kurulu zorunlu organ olamaz!
*Aynı işi yapanlar aynı sendikaya!
*İşveren temsilcileri haricinde bütün çalışanlar sendikaya üye olabilmelidir!
*Sendikal bürokrasiyi şişkinleştiren yasalar kalkmalıdır! taleplerini haykırarak bu geceyi çadırda geçireceklerini duyurdular. Kesk üyeleri perşembe günü yapılan eylemle (16.02.2012) üç günlük eylemlerini sonlandırmış oldular.

Bizler Birlik Dayanışma Hareketi (BDH) olarak kamu emekçilerinin bu mücadesini daha da yukarıya taşıyacağını biliyor ve onları destekliyoruz.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun çadır eylemi 16 Şubat'ta Kadıköy'deydi!

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun çadır eylemi 16 Şubat'ta Kadıköy'deydi!