İstanbul-Silivri-Çantaköy’de bulunan Sanovel İlaç Sanayi’nde çalışan  Petrol-İş’in 190 üyesi daha işten çıkarıldı. Daha önce  Petrol-İş’in 5 üyesini sendikalı olduğu için işten atan Sanovel İlaç işvereni dün de  Petrol-İş üyesi 190 işçinin iş sözleşmesini feshettiğini bildirerek, işçilerin çalışmalarına izin vermedi.

Yaptığı ciroyla ilaç sektöründe ilk ona girecek kadar zengin olan Sanovel İlaç’ta işçilerin çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor. Ortalama 500 YTL ücretle çalışan Sanovel işçileri, çok ağır koşullarda çalışıyorlar; sigorta, yemek ve servis dışında hiçbir sosyal güvenceye sahip değiller. Bu ağır koşullar altında örgütlenmekten başka çareleri olmayan Sanovel çalışanlarına sendikalı olma hakları bile çok görülüyor. İşverenin işçilerin hak arayışlarına yanıtı onları açlığa mahkum etmek oluyor.

Biz de Birlik Dayanışma Hareketi olarak işçi düşmanı Sanovel işvereninin bu haksız tutumunu şiddetle kınıyoruz. Sanovel işçisinin mücadelesini selamlıyor, işçi kardeşlerimize desteğimizi bildiriyoruz. Anayasa ve yasalarla bile çalışanların örgütlenme hakkı garanti hakkına alınmışken bu hakları işverenin hiçe sayıp çiğnemesini büyük bir suç olarak görüyoruz ve bu haksızlığa en yakın zamanda son verilerek işçilere haklarının geri verilmesini talep ediyoruz.

Kaynak: http://petrol-is.org.tr