Bugün (13.02.2012) “KCK Operasyonu” adı altında Türkiye’nin pek çok ilinde ev baskınları yapıldı, sendika genel merkez binaları arandı. KESK’e bağlı SES, Eğitim Sen ve Tüm Bel Sen sendikalarnın hedef gösterildiği operasyonda, eski ve yeni sendika yöneticileri ve üyeleri gözaltına alındı. Toplam16 ilde 140’a yakın gözaltı yapıldı. Baskınlar arasında farklı iş kollarındaki sendikaların kadın yönetici ve üyelerinin evleri de var. KESK’li 15 kadın yönetici ve üye gözaltına alındı.

Baskınları kınamak için KESK üyeleri bugün (13.02.2012) Türkiye çapında basın açıklamaları gerçekleştirdi. İstanbul’da yapılan basın açıklaması Taksim Tramvay durağında başladı. Operasyonun KESK üyesi kadınlara yönelik olmasına tepkili çok sayıda sendikalı, ilerici, devrimci, yurtsever kadın da eylemde ön sıralarda yerlerini aldılar. “Baskılara, göz altılara karşı kadınız, sendikalıyız!” pankartı arkasında bir araya gelen kadınlar Galatasaray Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında, “Jin, jiyan, azadi”, “Sendika KESK’tir, KESK bizim onurumuzdur”,“Faşizme karşı omuz omuza”, “Devlet güdümlü sendika olmayacağız” sloganları yükseldi. KESK üyelerinin Galatasaray Meydanı’na gelmesi ile burada bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında şunlara değinildi:

Son yıllarda emek ve demokrasi güçleri olarak hiçbir dönemle kıyaslanmayacak düzeyde bir kuşatma altına alınıyoruz. Hemen her gün yapılan “operasyon” ve baskınlarla demokrasinin olmazsa olmazı kurumlarından sendikalarımızın, konfederasyonumuzun mücadelesi engellenmek isteniyor.

“8 Mart’ın resmi tatil olması” temel talebi ile mücadele programımızı ilan ettiğimiz bir dönemde, 2009 yılından beri süren bir soruşturma gerekçe gösterilerek Kadın yönetici ve üyelerimize yönelik bu “operasyon” manidardır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetlerin arttığı bir dönemde kadın mücadelesinin öncülüğünü yapan KESK’i engellemeye yönelik bu “operasyonu” kınıyoruz.

Bilindiği gibi milyonlarca kamu emekçisini ve ailelerinin yaşamını doğrudan ilgilendiren 4688 Sayılı Yasada değişiklik yapılması uzun bir süredir toplumun gündemindedir. KESK olarak kamu emekçilerini sefalet koşullarına mahkûm etmeyi amaçlayan bu yasa tasarısına karşı mücadeleyi ülke genelinde sürdürüyoruz. 21 Aralık tarihinde yüz binlerce kamu emekçisi bu yasa tasarısına geçit vermeyeceğini ve sefaleti kabul etmeyeceğini KESK’in çağrısıyla greve çıkarak göstermiştir. 21 Aralık grevimizin hemen ardından ve yasa tasarısının meclis gündemine geleceği bugünlerde mücadelemizi engellemeye dönük baskıların artmasının tesadüf olmadığını bir kez daha vurguluyoruz.

Üyelerimizin yarattığı ortak değerlerimizin ürünü olan fiili ve meşru mücadelemiz tüm yöneticilerimiz gözaltına alınsa dahi sürecektir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız üzerindeki baskılara, yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmelidir.

Emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya, gözaltına alınan, tutuklanan üyelerimizin haklarını her zeminde koruyup savunmaya devam edeceğiz.

Basın açıklamasının okunması ile eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.