Dün (24.08.2011) İzmir’de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın örgütleyicisi olduğu bir basın açıklaması düzenlendi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun il özel idarelerine devredilmesine karşı düzenlenen basın açıklaması, saat 12:00′ da İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün önünde “Sosyal hizmet haktır SHÇEK’in tasfiyesine izin vermeyeceğiz!” pankartıyla yapıldı. SES İzmir şube başkanı Veli Atanur’un okuduğu basın açıklamasında, hükümetin yangından mal kaçırırcasına çıkardığı 633 sayılı KHK ile SHÇEK’i kapattığı, hizmet veren sosyal hizmet kuruluşlarını il özel idarelerine devrettiği böylece bu alanın siyasi istismarla talan edilmesine sağlam bir zemin hazırladığı belirtildi. Kamu hizmeti olarak verilmesi gereken sosyal hizmetin, devletin sırtında bir “yük” olarak görüldüğü, hak odaklı çalışma yerine sadaka anlayışının dayattıldığı ifade edildi.

Çıkarılan KHK ile il özel idarelerine devredilen personelin “esnek istihdam modeli, ücret adaletsizliği, güvencesiz ve sendikasız çalışma ile karşı karşıya kalacağı, buna karşı örgütlü bir mücadelenin yürütülmesi gerektiği söylenerek basın açıklaması sona erdirildi.

Birlik Mücadele Hareketi’nin de yerini aldığı basın açıklaması esnasında ”Sosyal hizmet haktır satılamaz!”, “Sözleşmeli köle olmayacağız!”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız!” slogaları atıldı.