İzmir’de Genel-iş Sendikası’nın örgütleyicisi olduğu bir basın açıklaması gerçekleştirildi . 23.08.2011 günü saat 12:00’da Kemeraltı girişinde toplanan yaklaşık 250 kişilik kitle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 Yürüyüş boyunca; “İnadına sendika inadına DİSK!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganları sık sık atıldı.

Basın açıklamasını, Genel-iş Sendikası İzmir şubeleri adına 5 nolu şube başkanı Naci Çetin okudu. Açıklamada, kıdem tazminatı hakkının ilk kez 1936 yılında yasal bir hak olarak tanındığı ve bugün 1 çalışma yılına 30 gün olan kıdem tazminatı hakkının 75 yıllık bir mücadelenin kazanımı olduğu dile getirildi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile işverenin her ay fona ücretin %3’ü oranında para aktaracağı, işçinin bu fondaki parayı alabilmesi için en az 10 yıl prim ödemiş olması gerektiği açıklandı. Bunun işçilere güvencesiz, esnek çalışma ve gelecek kaygısı içinde yaşama koşullarını dayatacağı belirtildi. Böylece yürürlükte olan 4857 Sayılı İş Kanunu’nun işverenleri güvence altına aldığına vurgu yapıldı.

TBMM’nin açılacağı 1 Ekim 2011 tarihine kadar alanlarda tek ses tek yumruk olunacağı, işçilerin, emekçilerin yıllarca direnerek kazandıkları kıdem tazminatı hakkının gaspına izin vermeyeceği dile getirildi. Basın açıklaması alkış ve sloganlarla sona erdi.

Basın açıklamasına Tümbel-Sen, Sosyal- iş, Dev Maden-Sen, SES sendikaları, ilerici, yurtsever siyasi gruplar, Birlik Dayanışma Hareketi, Tüm-İgd ve çeşitli demokratik kitle örgütleri destek verdi.

Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz!

Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz!