Tümtis delegeleri ve yöneticileri ile birlikte bugün (13 Ocak 2006 Cumartesi) İstanbul Altunizade’de bulunan Petrol-İş Sendikası genel merkezinde bir araya gelerek yeni yönetimi belirlemek için bir araya geldi. Sendika içinde yaşanan sorunlardan dolayı düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul açılış ve saygı duruşu ile başladı.

Açılış konuşmasını Tümtis Bursa Şube Başkanı Gürel Yılmaz yaptı. Gürel Yılmaz emekçilerin bir arada mücadelesinin gerekli olduğunu, bir arada olmanın daha da güçlü olmak anlamına geldiğini belirtikten sonra Tümtis içerisinde yaklaşık bir yıldan beridir daha da şiddetli bir şekilde devam eden sorunlardan dolayı sendikanın artık eski yönetimle devam edemeyeceğini, Sendika Genel Başkanı Sabri Topçu’nun işçi sınıfından uzaklaştığını, Sabri Topçu’ya muhalefet edenlerin sendikada sorunlarla karşılaştığını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Antep Şube Başkanı Kenan Öztürk sendikaların emeğin çıkarları için mücadele eden örgütler olduğunu belirttikten sonra elbette yıllarını sendikal mücadele içerisinde geçirmiş sendikacıların da bu mücadelede büyük payları olduğunun altını çizdi. Fakat gelinen bu noktada Tümtis’te Sabri Topçu ile iplerin koptuğunu, Sabri Topçu’nun Tümtis’te artık emeğin verdiği mücadelenin önünde bir set olduğunu dile getirerek bunun birlik içerisinde çözülmesinin yollarının çok arandığını fakat son kertede olayların bu noktaya kadar geldiğini belirtti. Bu durumundan dolayı da Genel Başkanın sendikal demokrasiden uzak, sendikanın sorunlarına karşı dayatmacı bir anlayış içine girdiğini belirtti.

Daha sonra bir ara verilerek Olağanüstü Genel Kurul sonunda zorunlu organlara seçileceklerin listesi oluşturuldu. Divan Başkanı Petrol-İş Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İsmet Yiğit’in listeyi okumasının ardından toplantı sona erdi. Zorunlu organlara seçileceklerin aday listesi aşağıda yer almaktadır. Sonuç yarın yapılacak oylama ile belli olacak.

TÜMTİS SENDİKASI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU ZORUNLU ORGANLARINDAN MERKEZ YÖNETİM KURULUNA SEÇİLECEKLERİN LİSTESİ

Genel Başkan Kenan Öztürk

Bekir Koşar

Genel Sekreter Gürel Yılmaz

Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım

Genel Eğitim Sekreteri Nurettin Kılınçdoğan

1Merkez Yönetim Kurulu Asil

Abdurrahman Aslan

Ahmet Güllü

Cafer Kömürcü

Halil Çekin

İzzet Özkan

Merkez Yönetim Kurulu Yedek

Ali Çiçek

Bilent Akdeniz

Ersin Türkmen

Fereç Tunç

Gürcan Sunar

Haydar Ural

Hüseyin Koçaslan

Şemsettin Tuncel

Yaşar Dündar