TEKEL İşçileri için tüm kentlerde yaygın olarak yapılan “Genel Grev”de, Memur-Sen’in açık grev kırıcılığına rağmen emekçiler sınıf kardeşleriyle dayanışmayı unutmadı.

BDH emekçileri de, dayanışmalarını üretim alanlarında iş durdurarak ve yürüyüşlerde “İşten Atmak Yasaklansın Platformu” altında katılarak gösterdi.

Greve istenilen düzeyde katılım sağlanamamasına rağmen, yaygın oluşu ve farklı emek örgütlerine bağlı sendikaların katkı koyması olumluluk olarak değerlendirilebilir.

“Üretimden gelen gücün kullanılması” AKP cephesinde tedirginlik yaratsa da, hükümet emek düşmanı saldırgan tavrını sürdürmeye devam ediyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek özelleştirmelerde ki kararlı tavrını işçi sınıfına kabul ettirme gayretindeki sermaye ve hükümeti emekçilere gözdağı vermeye çalışıyor.

Tekel işçileri, hükümetin tutumuna karşı açlık grevini süresiz sürdürme kararı aldı. Başlarına ”siyah” kurdele bağlayan işçilerin, giydikleri beyaz önlüklerde de ”Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeyi tercih ederim”, ”Ölmek var dönmek yok”, ”Sadece çocuklarım için”, ”Çocuklarımızın geleceğini istiyorum” sloganları yer alıyor.

İşçi sınıfı ve emek dostu güçler de, direnişçi işçilerin günlük ihtiyaçlarıyla dayanışmalarını aksatmadan sürdürüyorlar.

TEKEL; Dayanışma grevi bitti, açlık grevi sürüyor!