Bugün(04.02.2012) Kartal’da Taşeron sistemine başkaldıran ve hakları için mücadele eden işçiler direnişlerinin 46. gününde dayanışma gecesi düzenledi. Maltepe Belediyesi tarafından işten atılan taşeron işçilerin düzenlemiş olduğu dayanışma gecesine Birlik Dayanışma Hareketi de katıldı.

İşçilerin düzenlemiş olduğu dayanışma gecesi işçi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler ve tüm devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Maltepe Belediyesi önünde 46 gündür direnen işçiler çektikleri kısa video ve eylem görüntülerinden oluşturdukları kısa filmi gösterdiler. Film gösteriminin ardından aralarında BDH, TÜM-İGD ve çeşitli ilerici, devrimci kurumların işten atılan taşeron işçilerin dayanışma gecesini selamlayan mesajları okundu. İşçiler dayanışma gösteren tüm kurumlara teşekkür ederek vermiş oldukları bu haklı mücadeleyi anlattı.

Bu anlamlı gece Pınar Sağ, Gülsuyu Gençlik Halk Oyunları ve birçok sanatçının ezgileriyle renk buldu. Gece işçilerin ‘’ Yaşasın sınıf dayanışması.’’, ‘’ Yılgınlık yok direniş var.’’, ‘’ Mustafa Zengin İşçiler fakir’’, ‘’ Zafer direnen işçilerin olacak.’’ sloganları ile son buldu.

Kartal/BDH