8 Mart Mitinginde kadınlar taleplerini çoşku ile haykırdıİstanbul Kadın Platformunun düzenlediği 8 Mart mitingi binlerce kadının biraya gelmesi ile çoşku ile kutlandı. 11 Mart Pazar günü saat 12.00’de Numune Hastanesi önünde bir araya gelen binlerce kadın taleplerini haykırmak için alanlarda, sokaklardaydı. Numune hastanesi önünde sarı, kırmızı, yeşil, mavi, mor renklerle biraraya gelen kadınlar coşkuları, sloganları ve talepleri ile bir kez daha var olduklarını gösterdiler.

Numune hastanesinden Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüşe geçen binlerce kadın zılgıtları, halayları, horonları, dansları ile çoşkularını alanlara yansıttılar. Kadınlar, yürüyüş boyunca “Kadınlar örgütlü daha güçlü”, “Jin jiyan azadi”, “Kadınlar yürüyor, sistem çürüyor”, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “KESK’li kadınlar onurumuzdur”, “Tutuklu kadınlar serbest bırakılsın”, “Eşit işe eşit ücret”, “8 saat işgünü”, “4+4+4 sistemine hayır”, “Çocuk gelinlere SON”, “Ucuz çocuk emek sömürüsüne SON”, “Kadınlar savaş istemiyor”, ”Erkek egemen şiddetine SON”, “Görünmeyen emek sesini yükselt”, “Cinsiyetçi eğitim istemiyoruz”, Tacize, tecavüze SON”, Kadın Cinayetlerini Durduracağız” sloganlarını haykırdılar.

Yürüyüşte en önde 8 Mart Kadın Platformu imzalı Kürtçe ve Türkçe olan, “Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz için erkek egemen sisteme karşı yaşasın örgütlü mücadelemiz” yazılı pankart vardı. Ortak pankartın arkasında Anarşist Kadınlar, Halkevci kadınlar, Sosyalist Feminist Kollektif, EMEP’li kadınlar, İmece Kadın Sendikası, Kadın Sendikası Girişimi, EHP’li kadınlar, SDP’li kadınlar, geleneksel kıyafetleriyle BDP’li kadınlar, DİSK, TMMOB, Sendikal Güçbirliği Kadın Koordinasyonu ve tutuklu sendikacıların fotoğraflarını taşıyan KESK’li kadınlar vardı. Ayrıca Füze Kalkanı Projesine hayır diyen Kürecikli kadınlar, direnişte olan hey tekstil işçileri ve kampana işçileri de mitinge ayrı bir renk kattı.

Yürüyüşte İlerici Kadınlar da “İnsanca bir yaşam için örgütleniyoruz” pankartı arkasında yerlerini aldılar. Çocuk gelin sorununa ve 4+4+4 sisteminin kız çocuklar üzerindeki mağduriyetine dikkat çekmek için, “4+4+4 sistemine hayır! Çocuk gelinler olmak istemiyoruz” dövizi ile ilerici liseli bir kadın arkadaş gelinlik giyerek pankartın önünde yürüdü. Basının ve halkın yoğun desteğini alan İlerici Kadınlar, İKD ambleninin dövizleri ile de alana renk kattılar.

Kadınlar, Kadıköy İskele miting alanına geldiklerinde ise, burada 8 Mart Kadın Platformu adına Kürtçe ve Türkçe basın metni okundu. Miting, ev işçisi ve direnişlerini sürdüren Kampana ve Hey Tekstil işçisi kadınların konuşmaları ile devam etti. BDP milletvekili Sabahat Tuncel de mitingte konuşma yaparak, kadınların direniş ve mücadelelerini selamladı. 8 Mart mitingi konuşmaların ardından kadın sanatçıların ezgileri ve binlerce kadının halayları ile sona erdi.