Devrimci bir emek odağı oluşturmak amacıyla yola çıkan Birlik Dayanışma Hareketi TKP’nin kuruluş tarihi olan 10 Eylül’de, Ankara’da, düzenlediği geceyle bir araya geldi.

Gerek sendikal alanda gerekse farklı siyasal süreçlerde emek vermiş geniş bir katılımcı profilinin bulunduğu gece enternasyonalle başladı. Birlik Dayanışma Hareketi adına bir konuşma yapan Selahattin Koçak “hareketin tarihsel birikiminden ve pratiğe dönüşmeye gebe umut dolu potansiyelinden” söz etti.

Ardından 1951 tevkifatlarında tutuklanmış ve ceza almış ama mücadele etmekten hiç vazgeçmemiş ulu çınarımız Bekir Karayel’in Birlik Dayanışma Hareketi’nde gençliğin önemine vurgu yaptığı konuşma sonrasında; Eğit-Der genel başkanı adına Necati Akpınar, gecenin Eğit-Der lokalinde tertiplendiği için teşekkür etti ve birlik dayanışmaya çalışmalarında başarılar diledi. Katılımcılar tarafında büyük ilgi toplayan “Güneşli Dünya” müzik topluluğunun verdiği müzik dinletisiyle gece son buldu.
Geceye katılanlar düşünüldüğünde Birlik Dayanışma Hareketi’nin nasıl bir geçmişten kök aldığı ve nasıl bir geleceğe gebe olduğu anlaşılabilir aslında. Gecede emek hareketinin en hızlı aktığı 70’ler başta olmak üzere çeşitli dönemlerde emek hareketine katkı koymuş insanlarımız vardı… Ayrıca emek hareketine büyük katkılar koyacak olan gençlik de gecedeydi. Yalnız bu bile hareketimizin konumunu anlatmaya yeterlidir. Hareketimiz geçmişin deneyimlerini aktarabilecek aktif kadroları ve aktarılanların ışığında yeni yeni destanlar yaratmaya aday genç kadrolarıyla emek hareketinin köşe taşlarından biri olmaya adaydır. “Çok yendik! Çok yenildik!” ama söyleyecek sözümüz yapacak işlerimiz bitmedi.
Yaşasın Birlik Dayanışma Hareketi!