Emperyalist, işgalci ve siyonist İsrail’in savaş suçlusu Başbakanı Ehud Olmert’in resmi Türkiye ziyaretini bir çok demokratik kitle örgütü ve dost kurumlarla birlikte 14 Şubat 07 Çarşamba günü Saat 19:00’da Taksim Meydanı’nda protesto ettik.

FHDD (Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği), ESP, PARTİZAN, HÖC, BDSP, ÖMP, Devrimci Hareket, Ürün Sosyalist Dergi, EHP, Odak dergisi, Kaldıraç, HKM, SGD, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TÜM-İGD, Birlik Dayanışma Hareketi, DİSK ve Limter-iş’in çağrıcı olduğu basın açıklamasına yaklaşık 150 kişi katıldı.

Sık sık “Tanklara karşı taş, özğür Filistin kazanacak, Filistin halkı yalnız değildir, Katil Olmert ülkemizi terk et, Katil ABD İşbirlikçi AKP, Filistin’de intifada, Irak’ta direniş kazanacak” sloganları atılan etkinlikte, Kesk İstanbul Şubeler Platformu adına Dursun Yıldız bir konuşma yaptı. Ardından katılımcı kurumlar adına FHDD Başkanı  basın açıklamasını  okudu.  Basın açıklamasında, İsrail’in halk düşmanı konumunun altı çizilirken, Türkiye halklarının emperyalizmle değil özgürlük mücadelesi verenlerle işbirliği yapmak istediği belirtildi. Bu ziyarette yeni işbirliği temellerinin atılacağı ve İrana dönük saldırı politikalarına destek karşılığı Ermeni soykırımı tasarılarının engellenmesi konusunda pazarlıklar yapılacağı belirtilen açıklamanın ardından okunan marşlarla basın açıklamısına son verildi.