Bir isyan ateşi bir özgürlük türküsüdür Newroz. Yüzyıllar önce zalim hükümdar Dehaq’a karşı demirci Kawa’nın yaktığı ve bugün emperyalizme karşı direnen bütün halkların beslediği ateş. Bu ateş bugün Irak’ta, bu ateş bugün Latin Amerika’da, bu ateş bugün Ortadoğu’da, bu ateş bugün hakları için mücadele eden Kürt halkının elinde yanıyor.

Newroz kutlamaları bu sene ülkemizde egemenlerin artan baskıları ve saldırıları altında gerçekleştirilecek. Son dönemde tırmandırılan ırkçı-milliyetçi gerilim, baskı ortamı, Kürt halkının toptan hedef gösterilmesi ile hazırlanan zemin; DTP şubelerine baskınlar, tutuklamalar, parti başkanlarına açılan davalar, dergi-gazete kapatmalar ve son olarak Kürt halkının Newrozu istediği gibi özgürce kutlamasının engellenmesi ile iyice provokasyona açık bir hale getirildi. Yapılan baskıları emekçi halkımızı bölmeye dönük adımlar olarak lanetliyoruz.

Newroz, tüm kışkırtma ve bölme girişimlerine rağmen Kürt, Türk, Ermeni, Alevi, Sünni tüm emekçi halkımızın kardeşliğinin haykırıldığı bir gün olmalıdır. Emperyalizmin sömürüsü altında inleyen emekçi halkımızın öfkesi birbirine değil başta Amerika olmak üzere bütün emperyalistlere dönmelidir. Newroz emperyalizme karşı dövüşen halkaların kardeşleştiği emekçi halkımızın bütünleştiği, sınıfsal ve ulusal sömürüye karşı direniş bağrının yükseltildiği bir gün olmalıdır.

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Newroz piroz be!