Birlik Dayanışma Hareketi; 16 Haziran Cumartesi günü (16.06.2012) saat 18:30’da Kartal Meydan’da 15-16 Haziran Büyük İşçi Grevini hatırlatmak için, bir basın açıklaması düzenliyor. Sermayenin hizmetkarı AKP hükümetinin hava iş kolundaki grev hakkını yasaklaması 15-16 haziran ruhuyla mücadelenin gerekliliğini gözler önüne seriyor.

15-16 Haziran grevi kazanımla son bulmuş bir grevdir. O dönemde çıkarılmaya çalışılan Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası bugün yapılmaya çalışılandan çok farklı değildi. O zaman da, bugün de amaçlanan sendikal birliği, işçinin demokratik hakkı olan grev hakkını ve bu haktan doğan gücünü yok etmeye yöneliktir.

Emekçilerin kıdem tazminatı yok edilmeye çalışılıyor. THY’de çalışan grev hakkını kullanan işçiler işten atılıyor. Direnişin sürdüğü iki gün içinde 2 milyon dolar zarara uğrayan sermayenin öfkesi 305 işçiyi işten atınca dindi mi bilmiyoruz, ancak halkın öfkesi dinmiyor.

Biz, Birlik Dayanışma Hareketi emekçileri olarak, yolumuza ışık tutan 15-16 Haziran’ın unutturulmasına izin vermeyeceğiz. İşçi sınıfı ve emekçi halkımızı da unutturulmaya çalışılan tarihine sahip çıkmaya, sınıfında saf tutmaya çağırıyoruz.

BİRLİK DAYANIŞMA HAREKETİ