Kurtuluş savaşını aynı zaman da toplumsal kurtuluş savaşına çevirmek için yurda dönen ve işçi sınınfının kendisinden bağımsız bir siyaset hattı oluşturmasının önlemeye çalışan burjuvazi tarafından öldürülen Mustafa Suphi, Ethem Nejat ve arkadaşları Ürün Sosyalist Dergi’nin düzenlediği bir etkinlikle anılacak.Bir işçi ve köylü cumhuriyeti kurmak üzere yurda dönen Onbeşler 28-29 Ocak 1921 gecesi Karadenizde hunharca katledilmişti.

Ürün Sosyalist Dergi’nin Türk Tabibler Birliği İstanbul Şubesi’nde düzenleyeceği anmada panel, bir kısa oyun, şiir dinletisi ve müzik dinletisinin gerçekleştirileceği etkinlikte 1940’lardan bu yana sınıf mücadelesinin içinde yer alan Bekir Karayel de bir açılış konuşması yapacak. Etkinlikteki müzik dineletisi ise Grup Güneşli Dünya tarafından gerçekleştirilecek.

27 Ocak 2008, Pazar günü saat 15:00’da yapılacak etkinlikteki panelde Anayasa Kadın Platformu’ndan Hülya Gülbahar “Anayasa ve Kadın Hakları”, Sosyalist Emek Hareketi Yürütme Kurulu’ndan Ertuğrul Kürkçü “Savaş, Barış ve Sınıf Mücadelesi”, Ürün Sosyalist Dergi’den Yalçın Vural da “Mustafa Suphiler ve Günümüzde Anayasa Tartışmaları” konulu birer konuşma yapacaklar.

Tarih: 27 Ocak 2008, Pazar
Saat: 15:00
Yer: Türk Tabibler Birliği İstanbul Şubesi
Adres: Türkocağı Cad. No: 17 Cağaloğlu / İstanbul – İran Konsolosluğu civarı
İrtibat: 0 212 245 28 11
e-posta: posta@urundergisi.com