Ürün Sosyalist Dergi, 27 Ocak Pazar günü saat 15:00’da, Türk Tabipler Birliğinin Cağaloğlu’ndaki Sevinç Özgüner Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği bir etkinlik 15’leri andı.

28-29 Ocak anmalarını bir geçmişe ağıt töreni olmaktan çıkarıp işçi sınıfı siyasetine yön verecek platformlar haline getirme iddiasıyla hareket eden Ürün Sosyalist Dergi’nin etkinliğinde panel, kısa oyun, müzik ve şiir dinletisi yer aldı. Ayrıca ömrü boyunca işçi sınıfı davası için çalışmış 88’lik çınar Bekir Karayel’de bir açılış konuşması yaptı.
Katılımın yüksek olduğu etkinlikte bazı katılımcılar ayakta kaldı. Sosyalist Gençlik’den dostlarda katılımcılar arasındaydı. Saatler 15:00’i gösterdiğinde başta Onbeşler olmak üzere işçi sınıfı davasında yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan Enternasyonal Marşı’nın ardından Bekir Karayel bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Ürün Sosyalist Dergi’den Yalçın Vural, Sosyalist Emek Hareketi Yürütme Kurulu’ndan Ertuğrul Kürkçü ve Anayasa Kadın Platformu’ndan Hülya Gülbahar’ın konuşmacı olduğu panele geçildi.

“Mustafa Suphiler ve Günümüzde Anayasa Tartışmaları” başlıklı konuşmasıyla ilk söz Yalçın Vural’daydı. Vural, anasaya tartışmalarını da bir mücadele alanı olarak tanımlarken bu alanda Mustafa Suphilerin yolunun, Marksizm-Leninizmin gerektirdiği bütünsellikle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Daha sonra sözü alan Ertuğrul Kürkçü, herkesin, dolayısıyla kendisinin de Mustafa Suphilerin başlattığı mücadelenin ürünü olduğunu vurgularken burjuvazinin hiçbir koşulda sınıf mücadelesinden vazgeçmediğini hatırlattı. Bu açıdan devlet solculuğunun bir çıkışı olmadığına işaret eden Kürkçü, devrimin kaçınılmaz olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi. Son olarak “Anayasa ve Kadın Hakları” konusuyla Hülya Gülbahar konuştu. Gülbahar, sendika yöneticilerinin ve kitle örgütü temsilcilerinin sosyal haklara yeterince sahip çıkmadığını belirterek, bu görevin basit bir özgürlükler söyleminden ibaretmiş gibi algılandığını gözlemlediğini aktardı. Anayasa tartışmalarında sosyal hakların savunulması ve geliştirilmesi mücadelesinin kadınlar ve işçiler için önemli olduğunu hatırlatarak konuşmasına son verdi.

Etkinliğin ikinci bölümü ise “Tarihin Çarkı” adlı kısa oyunun başarıyla sergilenmesiyle açıldı. Daha sonra da Grup Güneşli Dünya Türkçe, Kürtçe, Lazca ve İspanyolca halk türkülerinden ve de işçi marşlarından bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Etkinlikte okunan şiirler bütün katılımcıları etkiledi. Etkinlikte dünyanın ve ülkenin çeşitli yerlerinden gönderilen mesajlar da okundu. Müzik dinletisinin ardından okunan TKP Marşı ile etkinlik son buldu.