İbrahim Güzelce ölümünün 32. yılında Birlik Dayanışma Hareketi emekçileri tarafından arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı. Anmaya TÜM-İGD’li gençler de katıldı.

Saat 15.30’da saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı ile başlayan anmada Birlik Dayanışma Hareketi ve İlerici Gençlik adına birer konuşma yapıldı.

11 Nisan 1976’da, yakalandığı ağır hastalık neticesinde aramızdan ayrılan Güzelce 7 Eylül 1976’da İstanbul’da doğmuştu. Matbaa emekçisi olan İbrahim Güzelce 1940 yılında İstanbul Basın Teknisyenleri Sendikasına üye olmuş, 1948’de ise sendikanın genel sekreterliğini yapmıştı. Daha sonra Türkiye Basın Sanayi İşçileri Sendikası (BASIN-İŞ) adını alan sendikanın genel başkanlığını yapmış bu sıfatla da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) kuruculuğunu yapmıştı. Aynı zamanda Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularındandı.

İşçi hareketi içerisinde Kemal Türkler ve Rıza Kuas’la birlikte önemli işlere imza atan İbrahim Güzelce, DİSK içerisinde “Kitle ve Sınıf Sendikacılığı” anlayışının yerleşmesini sağlayan işçi önderlerindendi. Türkiye işçi sınıfının yıllar sonra 1 Mayıs’ı kitlesel bir şekilde kutlamasının mimarlarından olan Güzelce, çok emek harcadığı 1 Mayıs 1976’yı göremeden aramızdan ayrıldı. Ama daha 1976’dan itibaren adı ve yüzü binlerce işçinin taşıdığı dövizlerde, pankartlarda yer aldı ve yer alacak. Türkiye işçi sınıfı var oldukça ondan öğrenmeye devam edecek. Birlik Dayanışma Hareketi İbrahim Güzelce’nin bayrağını daha da yukarıya taşıyacaktır!

Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır!
İbrahim Güzelce kavgamızda yaşıyor.