Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun (HSGG) düzenlediği Kadıköy Mitingi’ne yağmura rağmen onbinlerce işçi emekçi katıldı.HSGG Platforumu’nun çağrısıyla yapılan mitinge DİSK ve KESK konfederasyon düzeyinde destek verirken Eğitim-Sen genel merkezi tüm Marmara örgütüyle katıldı. TTB, TMMOB ve diğer meslek odaları da mitingi genel merkez düzeyinde desteklediler. TÜRK-İŞ genel merkezinin desteklemediği mitinge TÜRK-İş İstanbul Şubeler Platformu katıldı. Ayrıca konfederasyona bağlı 11 sendika da genel merkez düzeyinde mitingi destekledi.
Onbinlerce kişi yürüdü!
Saat 13.00’da trafiğin kesildiği miting için iki yürüyüş kolu oluşturuldu. Birinci kol Kadıköy Tepe Nautilus önünde oluşturulurken ikinci kol ise Numune Hastanesi önünde oluşturuldu. Birlik Dayanışma Hareketi’nin de içinde olduğu birinci kolun önünde DİSK ve KESK yer alırken, ikinci kolda TÜRK-İŞ ve meslek odaları yerlerini aldı. Yağmura ve şiddetli rüzgâra rağmen katılımın yüksek olması sebebiyle yürüyüş geç başlatılabildi.

“Şalter iner bu iş biter!”
Mitingde HSGS adına yapılan konuşmalarda yasada tadilatın yetmeyeceği ve yasanın geri çekilmesine kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgulanırken genel grev çağrısı yapıldı. DİSK, KESK, TTB, TMMOB genel başkanlarını temsilen mitingi selamlayan TTB Genel Başkanı Gençay Gürsoy da “Eğer genel grev diye bir kavram varsa, eğer genel direniş diye siyasi bir kavram varsa şimdi uygulamanın tam vaktidir. Şalter iner bu iş biter!” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Grup Yorum ve Hilmi Yarayıcı konserlerinin ardından miting dağıldı.

İş, ekmek yoksa barış da yok!
Yaşasın sınıf dayanışması
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek