33 aydın ve sanatçının yakılarak yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı, her yıl olduğu gibi 2 Temmuz’da alanlara çıkacak olan ilerici, demokratik kitle örgütleri, sosyalist partiler ve Alevi kurumlarınca protesto edilecek.

2 Temmuz 1993’de Pir Sultan Abdal etkinlikleri için Sivas’a gelen aydın ve sanatçılar tekbir getirerek saldıran gerici-faşist unsurlarca kaldıkları Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yanarak ve dumandan boğularak yaşamlarını yitirdiler.

Türkiye burjuvazisi, ilericileri, sosyalistleri sindirmek için tüm faşizan yöntemleri kullanarak, çok kültürlü toplumumuzu birbirine düşman etmek için elinden geleni yaptı. Aynı topraktan yiyen, aynı gökyüzünden soluyan Anadolu halklarına Türk-Sünni-Hanefi anlayışını dayattı. Türk-İslam sentezini resmi din olarak pompalayan egemenler kendisinden olmayanlara karşı katliamlar düzenledi. Sivas bunlardan sadece birisiydi ve belki de en vahşi olanıydı. Burjuvazi, Alevi toplumunun haklarını ve taleplerini kabul etmediği gibi, onları kendi topraklarında bu tip kışkırtmalara başvurarak halkların birbirine düşmesini sağladı. Emekçi kesimlerin, günlük ve sınıfsal sorunlarını unutmasını isteyen, halklar arasında yapay sorunlar ve düşmanlıklar üreten sistem, asıl mesele olan sömürüyü unutturarak, kendi egemenliğini sürdürmek için insanların yakılarak öldürülmesine dahi göz yummuştur. Burjuvazinin bu karanlık katliamını unutmayacağız.

Katliamın davası 7 yıl sürdü. İlerici, demokratik kamuoyu ve Alevi örgütleri Sivas Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesini istiyorlar.

Miting yerleri:

Sivas’da saat 10.00’da Alibaba Mahallesi Pir Sultan Abdal Cemevi önünden Madımak önüne …

İstanbul’da saat 16.00’da Tepe Nautilus önünden Kadıköy Meydanı’na…

Ankara’da saat 16.00’da Toros Sokak’tan Kolej Meydanı’na…

İzmir’de saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na…

Bolu’da saat 18.00’da Bolu Halkevi önünde…