DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, 22 Temmuz 1980 yılında faşist katiller tarafından katledildi. DİSK, katledilişinin 29. yılında hala süren davaya müdahil olabilmek için hukuk mücadelesini ısrarla sürdürdü. Ancak, davanın son iki duruşmasında müdahil olabildi.

DİSK, dava ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün, 30 Temmuz’da yeniden görülecek Kemal Türkler davası ile ilgili basın açıklaması:

SUİKASTİN 29. YILINDA KEMAL TÜRKLER’İ ANIYOR, ADALET ARIYORUZ!

22 Temmuz 2009, konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in faşist katiller tarafından katledilişinin 29. yılı.

29 yıl önce, işçi sınıfının unutulmaz önderi Kemal Türkler’in hayat dolu kalbine namlularını doğrultanlardan ve bunu onlardan yapmasını isteyenlerden hesap sorulamadı!..

Bu siyasi suikastin ardındaki sis perdesi bugün hâlâ kaldırılabilmiş değil…

29 yıldır ADALET ARIYORUZ!..

Aradığımız bu adalet ne sadece Türkler Ailesi’nin sorunu ve ne de sadece DİSK’lilerin sorunudur…

Bu sorun, Türkiye işçi sınıfının, aydınların, tüm demokrasi güçlerinin sorunudur. Ülkemizin yakın geçmişinin aydınlatılarak demokrasinin yerleştirilmesi sorunudur!..

Bizler biliyoruz ki, 12 Eylül’cüler ve Kontrgerilla yargı önüne çıkarılmadan,

1 Mayıs 77, Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarının, Genel Başkanımız Kemal Türkler’in katledilmesi benzeri siyasi cinayetlerin ve kimliği meçhul bırakılan cinayetlerin gerçek sorumlularını açığa çıkarıp yargılamadan ülkemizde gerçek demokrasi yerleşmeyecektir.

Gerçek bir demokratikleşmenin sağlanabilmesi için önümüzdeki önemli seçeneklerden biri bu yargılamaların yapılmasıdır.

12 Eylül öncesinin en planlı cinayetlerinden biri olan bu davada, sanık sandalyesinde oturan şahıs uzun yıllar yurtdışında firari olarak yaşadıktan sonra zamanaşımı süresinin dolmasına az bir zaman kala Kemal Türkler ailesi avukatlarının uzun çabalarıyla sanık sandalyesine oturtulabildi…

Bugün de beklentimiz, bu davanın zaman aşımına uğratılmadan adil bir yargılamadan geçmesi, Kemal Türkler cinayetinin arkasındaki karanlık odakların ortaya çıkarılarak gerçek adaletin sağlanmasıdır.

Yeniden açılan davanın üçüncü duruşması 30 Temmuz Perşembe günü saat 14:30’da Bakırköy Adliyesi’nde görülecek…

Ülkemizin aydınlık geleceği için, demokrasi ve özgürlükler mücadelesi için

30 TEMMUZ’DA ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ!..