29 yıl önce, 22 Temmuz 1980’de evinin önünde faşistler tarafından katledilen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in cinayeti davasında, tetikçi Ünal Osman Ağaoğlu için beraat kararı verildi. Mahkeme, Yargıtay’ın davanın yeniden görülmesi talebine de 3. kez direnmiş oldu.

Ünal Osman Ağaoğlu, kamuoyunda Balgat Katliamı diye bilinen Ankara Bahçelievler’de 8 Ekim 1978 yılında Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin katleditmesiyle ilgili davada 7 kez idam cezasına çarptırılmıştı.

DİSK yönetici ve üyeleri ile ilerici-devrimci kitle örgütü temsilcilerinin izlediği davada mahkeme heyeti “Kararımızı etkilemek için üzerimize baskı mı kurmak istiyorsunuz?” diye katılımcılara çıkıştı.

Davayı izleyenler, “Kemal Türkler ölümsüzdür”, “Kemal Türkler kavgamızda yaşıyor”, “Katillerden hesabı işçiler soracak” sloganları eşliğinde adliye binasına girdiler.
Kararın açıklanması üzerine, katılımcı kitle “Satılmış yargı istemiyoruz”, “Katiller halka hesap verecek” sloganları eşliğinde adliye bahçesine çıktılar.

DİSK Başkanı Süleymen Çelebi basına açıklama yaptı. DİSK avukatı Necdet Okcan, davanın zamanaşımına götürülmek istendiğini söyledi. Avukatlar bu tür insanlık suçu davalarında zaman aşımının olmaması gerektiğini dile getirdiler.

Davanın, Bakırköy Adliyesi’nde görüşüldüğü saatlerde Ankara Adliyesi önünde de ilerici kurumlar ve demokratik kitle örgütlerince açıklama yapıldı. İstanbul ve Ankara’daki davaya  KESK üyeleri de destek verdi.