Isparta’da Kamu Emekçilerinden Hak Kayıplarına Karşı Basın Açıklaması

Isparta’da 25 Kasım’da yapılacak Grev öncesi kamuoyu oluşturmak amacıyla KESK, KAMU-SEN VE BİRLEŞİK KAMU İŞ 23.11.2009 tarihinde ortak bir basın açıklaması düzenlemişti. Belediye İş Hanı’nın önünde yapılan basın açıklamasına halkın ilgisi yoğundu.

BDH’nin de katılımcısı olduğu basın açıklamasında; krizin faturasının toplumun ezilen kesimlerine yüklendiği, işsizliğin ve yoksulluğun gün geçtikçe arttığı, sigortasız, güvencesiz çalışma koşullarının emekçilere dayatıldığı, Kamu emekçilerinin yaşamın her alanında artmakta olan hak kayıplarına bundan böyle sokaklarda karşı çıkacağı dile getirildi.

Bilindiği gibi Kamu Emekçileri toplu sözleşme hakkı, güvenceli iş, insanca yaşanabilecek ücret, krizin bedelinin emekçilere yüklenmemesi ve demokratik bir çalışma yaşamı talepleriyle 25 Kasım’da Grev kararı almıştı.

Zafer Direnen Emekçinin Olacak!

İşçiyiz Emekçiyiz Örgütlüyken Güçlüyüz!

Basın açıklaması metni aşağıdadır.

Saygıdeğer basın mensupları,

Biz, Kamu çalışanları olarak vatandaşlarımızın doğduğu andan ölümüne dek, hayatın her anında ve her alanında hizmet üretiyoruz.

Yıllarca derdimizi anlatmaya, makul taleplerimizi dile getirmeye çalıştık ama bize hep kulak tıkadılar.

Söz verdiler ama sözlerinde durmadılar. İmza attılar ama gereğini yapmadılar.

Horlandık, itibarımız zedelendi ama hizmet üretmeye hep devam ettik.

Yalnızca memurlarımız değil işçi, çiftçi, esnaf, emekli, dul ve yetimlerimiz de aynı muameleye maruz kaldı.

İşsiz sayısı 3 milyonu geçti. Evlatlarımız yarına güvenle bakamaz oldu. Birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Ocaklarımızı tüttürmek gün geçtikçe daha da zor hale gelmektedir.

Bizler 72 milyon vatandaşımızdan ayrı olmaksızın aynı geminin yolcularıyız.

Son çare olarak 25 Kasım 2009 Çarşamba günü hizmet üretmeyerek, toplum hayatında ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü iktidara göstermeye karar verdik.

Yıllardır memurunu yok sayan, emekli, esnaf, çiftçi, dar ve sabit gelirli tüm toplum kesimlerini hor gören, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan, bizlere grevden başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz.

Eylemimiz; işçisiyle, memuruyla, çiftçisiyle, emekli, dul ve yetimiyle tüm vatandaşlarımızın sesini iktidara duyurmak içindir.

Eylemimiz; size daha iyi bir hizmet sizlere daha iyi bir hizmet sunabileceğimiz çalışma ortamının sağlanması içindir.

Sesimizi duymayan, sorunlarımızı görmezden gelen, verdiği sözde durmayan, attığı imzaya sahip çıkmayan ve bizlere her defasında sokağı işaret eden iktidara, üretimden gelen gücümüzü kullanarak cevap vermek istiyoruz.

25 Kasım günü çocuklarımızı okula göndermeyerek, acil durumlar dışında hastanelere gitmeyerek, zorunlu olmadıkça kamu kurumlarından hizmet talep etmeyerek bizlere anlayış göstermenizi bekliyoruz.

YILLARDIR SİZİN İÇİN GÖREVDEYİZ;

25 KASIM’DA HERKES İÇİN GREVDEYİZ!

Isparta’da Kamu Emekçileri Sokaklarda!

Isparta’da 25 Kasım günü KESK’e bağlı sendikalar (BES, SES, EĞİTİM-SEN), Türk Tabipler Birliği ve Türk Eczacıları Birliğin’in katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

İlerici ve yurtsever öğrencilerin ve BDH’nin de katılımıyla sendika binasının önünden başlayan yürüyüş sırasında “ Sözleşmeli Köle Olmayacağız!, Genel Grev, Genel Direniş!, Direne Direne Kazanacağız!, Yaşasın örgütlü mücadelemiz! ” sloganları sık sık atıldı. Saat 12.30 ‘da yürüyüşün sonlandırıldığı Belediye İş Hanı’nın önünde yapılan basın açıklamasına halkın ilgisi yoğundu.

KESK adına Eğitim-Sen Isparta temsilcisi Erol KÖKTEN’in okuduğu basın açıklamasında; emekçilerin %90’nın yoksulluk sınırı altında bir ücrete mahkûm edildiği, işsizliğin ve yoksulluğun gün geçtikçe arttığı, krizin faturasının toplumun ezilen kesimlerine yüklendiği, güvencesiz çalışma koşullarının emekçilere dayatıldığı, defalarca kazanılan davalara rağmen emekçilerin toplu sözleşme ve grev haklarının gasp edildiği vurgulandı. Kamu emekçilerinin yaşamın her alanında artmakta olan hak kayıplarına bundan böyle sokaklarda karşı çıkacağı dile getirildi. 25 Kasım’ın bir uyarı grevi olduğu ve temel taleplerin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceği bildirildi.

Basın metninde okunan Kamu Emekçilerin talepleri kısaca şöyle;

  • Temel ücret 1500TL olsun, tüm Kamu Emekçilerine net ücret tutarında yılda iki kez net ücret tutarında ikramiye ödensin!

  • İşten atmalar durdurulsun, işsizlerin doğalgaz, elektrik ve su giderleri devlet tarafından karşılansın!

  • Açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlarımıza ”yurttaşlık ücreti” ödensin!

  • Özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarına son verilsin!

  • Eğitim ve sağlık olmak üzere kamusal hizmetler ve her düzeyde nitelikli ulaşılabilir ve parasız olsun!

  • Sağlıkta katılım payı adı altında alınan muayene ücretleri ve ilaç katılım payları sona erdirilsin ve bakmakla yükümlü olduğumuz aile fertleri için ilave olarak sağlık primi ödenmesine yönelik yasal düzenlemeler durduruldun!

  • Toplu sözleşme hakkımız tanınsın!

  • Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık sona ersin!

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!