İnsanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle Silikozis hastalığına yaklanan 5 bin kot kumlama işçisinin hukuk mücadelesi devam ediyor. Kot kumlama işçilerini temsilen, silikozis hastalığıyla mücadele eden 50 işçi 22 Haziran Salı günü Ankara’da olacak.

Hatırlanacağı gibi; yapılan eylemlilikler sonrasında Sağlık Bakanlığı kot kumlama işini tekstil sektöründe yasaklamış, işçilerin sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanması için Bakanlar Kurulu kararı çıkarmıştı. Bununla birlikte, işçilerin kötü çalışma koşullarında çalışmalarına neden olan patronlar ve bu koşulları denetlemekle sorumlu olup görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ceza davaları açılmıştı.

Ancak; uzun sürecek bürokratik süreçleri bekleyecek kadar vakti olmayan silikozis hastası işçiler, seslerini meclise duyurmak ve süreci hızlandırmak için 3 gün boyunca Abdi İpekçi Parkı’nda olacaklar. 22 Haziran Salı günü saat 11.00 da Abdi ipekçi Parkı’nda yapılacak basın açıklamasının ardından gün boyu sinevizyonlarla, konuşmalarla eylemliliklerini sürdürecekler.

Birlik Dayanışma Hareketi olarak; tüm işçileri, emekçileri, sınıf dostlarını dün TEKEL işçileriyle tek el, tek yumruk olunduğu gibi, bugün de silikozis hastası kot kumlama işçileriyle 22-23-24 Haziran tarihlerinde; sağlıksız, güvencesiz, güvenliksiz, taşeron çalışmaya karşı tek el tek yumruk olmaya çağırıyoruz.