Hatırlanacağı üzerine geçtiğimiz aylarda sözleşmeli olarak çalışan Elif Öğretmen kısmi felç geçirmiş ve tedavisi için hastaneye yatırılmış, dolayısıyla 40 günlük rapor almak zorunda kalmıştı. Fakat 657 kanununun 4/B bendine göre sözleşmeli öğretmenin, 30 günden fazla rapor alması kanunen yasaklanmıştı.Bu duruma benzer bir sorunu yaşayan başka bir 4/B’li öğretmenin dava açması üzerine 30 gün şartının yürütmesi durdurulmuştu. Bu kararın emsal teşkil edip MEB’ce, 4/B statüsündeki bütün sözleşmeli öğretmenlere ilişkin düzenleme yapılması gerekirken karara uyulmamıştı.

Sorunların hala devam etmesi, 4/B mağdurlarının gün geçtikçe çoğalması üzerine BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel haksızlığın giderilmesi için bir adım attı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya cevaplandırması için soru önergesi verdi. Elif öğretmenin uğradığı bu haksızlığın giderilmesi için şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

1- Elif Aybaç öğretmenin, hastalığından dolayı 40 gün rapor aldığı için işten atılması ve uğradığı haksızlığı ortadan kaldırmak için işe geri başlamasını sağlayacak mısınız? Bu şekilde mağdur olan sözleşmeli öğretmen sayısı kaç kişidir?

Bu sorunla ilgili gelen başvurular var mıdır? Bu başvurularla ilgili yapılan işlemler nedir?

2-Türkiye’de sözleşmeli öğretmen statüsü geçerli olduğundan bu yana, kaç tane sözleşmeli öğretmen göreve başlamıştır?

2010 senesi için illere göre sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen sayıları kaçtır?

3-Türkiye genelinde öğretmen açığı ne kadardır? Toplam atanamayan mezun olmuş öğretmen sayısı kaçtır?

4-Öğretmenleri güvencesiz ve düşük ücretle çalışmaya zorunlu kılan 4/B sözleşmeli statüyü tamamen ortadan kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Bu sorularla BDP milletvekili Sebahat Tuncel, güvencesiz çalışan sözleşmeli öğretmenlerin durumunu Meclis gündemine taşıyıp öğretmenleri mağdur durumda bırakan, düşük ücretlerle, güvencesiz çalışmak durumunda bırakılan 4/B uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağını sormuş oldu.