Eğitim Sen yayınladığı bildiriyle, telekonferans yöntemiyle öğretmenlere seslenecek olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i protesto edeceğini duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün telekonferans yöntemiyle öğretmenlere seslendi. Bunun üzerine Eğitim Sen; Mesleğimizin, Emeğimizin Aşağılanmasına Ortak Olmayacağız! diyerek Milli Eğitim Bakanı’nın seminer döneminde telekonferans ile vereceği konuşmayı dinlemeyerek boykot etti. Eğitim Sen böylece, ülke genelinde öğretmenlere verilen zorunlu uzaktan eğitim seminerlerine telekonferans ile bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i protesto etti.

Milli eğitim bakanı konuştu, öğretmenler dinlemedi

Tüm Türkiye genelinde aynı anda ve dün başlayan eğitim seminerlerinin açılış konuşmasını telekonferans sistemi ile yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlerin protestosu ile karşılaştı. Eğitim Sen üyesi öğretmenler Ömer Dinçer’in açılış konuşması sırasında, “Bizi dinlemeyen bakanı, biz de dinlemeyiz” diyerek salonu terk ettiler.

Bakan elini, üstümüzden çek

İstanbul’da gerçekleşen konferansa Bakan Dinçer telekonferansla bağlandığı sırada öğretmenler, “Öğretmen düşmanı bakan istifa”, “Bakan elini, üstümüzden çek” sloganlarıyla salonu terk ettiler.

Öğretmenler, Dinçer’in konuşması bitene dek salona girmedi. Eğitim-Sen’li öğretmenlerin başlattığı bu eylem, Türkiye genelinde bir çok şehirde de gerçekleşti.