Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 11 Haziran pazartesi günü telekonferans yöntemiyle öğretmenlere seslenecek. Eğitim Sen; Mesleğimizin, Emeğimizin Aşağılanmasına Ortak Olmayacağız! diyerek Milli Eğitim Bakanının seminer döneminde telekonferans ile vereceği konuşmayı dinlemeyerek boykot edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ilin okul müdürlerini, e-konferans sistemi ile verdiği 4+4+4 eğitiminde, “Sizler benim ekibimsiniz. Ya bu ekibe uyarsınız ya da gidersiniz” sözleri ile de daha önce tehdit etmişti. Eğitim-Sen, bakanlığın yarın (11.06.2012) sınıf öğretmenlerine bu şekilde vereceği benzer toplantıyı protesto ederek “sivil itaatsizlik” kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 11.06.2012 telekonferans yöntemiyle yapacağı konuşmaya ilişkin Eğitim-Sen’in tutumu ise şöyle:

“11 Haziran günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans yöntemiyle sınıf öğretmenlerini ilçe merkezlerinde belirlenecek okullarda toplayarak eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulunacaktır. 11 Haziran Pazartesi günü Eğitim Sen olarak, yaptığı açıklamalarla göreve geldiği günden bugüne eğitim sisteminde yaşanan sorunları eğitim emekçilerinin üzerine yüklemeye çalışan, eğitim emekçilerinin emeklerini görmezden gelerek aşağılayan Ömer Dinçer’in konuşmasını dinlemek üzere toplanılan okullarda sivil itaatsizlik hakkımızı kullanacak; Bakan Dinçer’i dinlemeyecek, eğitim emekçilerini, mesleğimizi, emeğimizi aşağılayan Bakan’ın sözlerine ortak olmayacağız.”

Bizler de BDH olarak, yarın (11.06.2012) tüm eğitim emekçisi dostlarımızı Eğitim-Sen’in bu tutumuna sahip çıkmaya ve “sivil itaatsizlik” eylemine destek vermeye davet ediyoruz.