KESK’e yönelik gözaltı ve baskınlar, KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun çağrısı ile protesto edildi. Protestoya DİSK, TTB, HDK, EMEP, ÖDP, BDP, EHP, DHF, Halkevleri ve TKP-1920’nin de olduğu sendika ve siyasi partiler katıldı. Eyleme katılımın, KESK’e yönelik daha önceki baskınlara karşı yapılan protesto gösterilerinden daha fazla olması ise dikkat çekiciydi.

25.06.2012’de saat 19.00′ de Beyoğlu Tünel’de binlerce kişi, “Hiçbir baskı ve operasyon emekçilerin sesi KESK’i yıldıramayacak” yazılı pankart arkasında bir araya geldi.
Taksim’e doğru yürüyüşe geçen kitle, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, direne direne kazanacağız”, “AKP elini sendikamdan çek”, “Hepimiz Kürdüz hepimiz KCK’liyiz”, “Biji bratiya gelan”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur” sloganlarını attı.

Taksim Meydanı’na gelindiğinde kitle burada bir oturma eylemi yaptı ve ardından sendika ve siyasi parti temsilcileri konuşma yaptı. İlk sözü DİSK Genel Başkanı Erol Ekici aldı. Ekici, KESK’in sokakta mücadeleyle kurulduğunu hatırlatarak KESK’in bu operasyonlara karşı duracak, güce ve iradeye sahip olduğunu ifade etti.

HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, KESK’e yönelik operasyonların barışa, kardeşliğe, özgürlüğe yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “Gün birlik günüdür.” dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da söz alarak şunları söyledi: “Bugün emekçiler gibi sanatçılar da, aydınlar da baskı altındadır. Bu nedenle bugün birlikte direnme, omuz omuza olma günüdür. Sanatçısıyla, bilim insanıyla, işçi ve emekçisiyle, duyarlı herkesle birlikte direnme günüdür.”

Konuşmaların ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğan okudu. Aydoğan basın açıklamasında şunlara değindi: “AKP, sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesi gözaltına almaya, tutuklamaya adeta karar vermiş durumda. Son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür gözaltıların, demokratikleşme söylemlerinin arttığı, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, ‘yargı paketleri’nin hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiş olması dikkat çekicidir. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasındadır.”

Eylem basın açıklamasının ardından, sloganlar eşliğinde sona erdi.