THY işçilerinin THY Bilet Satış Bürosu önünde her cumartesi yaptığı eylemler devam ediyor. Hava-İş sendikası üyesi THY işçileri her hafta cumartesi tekrarladıkları oturma eyleminin 8’incisini gerçekleştirdiler. 03.11.2012 saat 14.00′ da bir araya gelen direnişçi işçiler işe iadeleri için taleplerini bir kez daha haykırdılar.

THY işçileri adına basın açıklamasını direnişçi işçilerden Fatih Yüksektepe okudu. Açıklamada 159 gündür direnildiği belirtilerek, grev yasağının 5 ay sonra kaldırılmasına değinildi. “THY A.O Yönetim uluslararası arenada yasakçı ve emek düşmanı olarak tescil edilmiştir” denilen açıklamada, direniş sürecinde işe iade talebiyle başlatılan imza kampanyasına 20 bin imza atıldığı ve internet üzerinden toplanan imzalar eklendiğinde sayının 35 bine ulaştığı belirtildi. Önümüzdeki günlerde yapılacak eylem ve etkinliklerle bu imzaların Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM’de grubu bulunan partilere iletileceği de ifade edildi. Son olarak basın açıklamasında, “Talebimiz açıktır. Grev yasağı işten atılanların işe iadesi sağlanmadan hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü grev yasağı ve bu işten çıkarmalar yukarda bahsettiğimiz uluslararası platformlarda hep birlikte değerlendirilmiş hatta işten çıkarma uygulaması Anayasal hak ve özgürlüklerin kısıtlanması yönünden grev yasağından da fazla eleştiri almıştır.” denildi.

Basın açıklamasının ardından Cumartesi Anneleri’nden Güzel Ana işçilere Cumartesi Anneleri adına kızıl karanfiller verdi. Çiçeklerin bir kısmını Cumartesi Anneleri adına bir kısmını da açlık grevinde olan tutsaklar adına verdiğini ifade etti. Güzel Ana yaptığı konuşmada da işçilerin haklı direnişine değinerek, hesap sorulacağını vurguladı.

Eylemde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de bir konuşma yaptı. Taşeron sistemine son verilmesi gerektiğine değindi. Eyleme destek veren sanatçı Hilmi Yarayıcı ise kısa bir müzik dinletisi sundu.

THY işçilerine DHL ve HEY tekstil işçileri, TÜMTİS, TEK-GIDA İŞ, Cumartesi Anneleri, İHD İstanbul, Emek ve Özgürlük Cephesi, Gençlik Cephesi, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Sanatçıları, Mücadele Birliği, DÖB, Ay Işığı Sanat Merkezi, EKA, TKP 1920, TÜM-İGD, DİP, İKD (İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği) destek verdi.

Kaynak: emek.org.tr