Dün sabah saatlerinde KESK ve KESK’e bağlı sendikalara polis tarafından baskınlar düzenlendi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında olduğu baskında, 71 kişi gözaltına alındı. Baskınlara ve gözaltılara karşı, KESK Genel Merkezi aynı gün bir basın açıklaması yaptı.

KESK Genel Merkezi önünde basın açıklamasını KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TMMOB ve DİSK temsilcileri de destek verdi. Tombul basın açıklamasında şunlara değindi;

“AKP hükümeti kendisi gibi düşünmeyen herkesi gözaltına alıyor. Bu gözaltıların nedeni 21 Aralık grevi, 28 Mart’ta ‘4+4+4’ yasasına gösterilen direniş ile toplu sözleşme sonrası yapılan grevdir. Gözaltına alınanların ortak özelliği Kürt olmalarıdır. Hükümet “açılım” adı altında demokrasi yerine sendikalarda yer alan Kürtleri tutukluyor.”

Baskınların nedeni KESK’in mücadelede yeni bir ivme kazanmasıdır
Ayrıca basın açıklamasında, Eğitim Sen’in özellikle, 4+4+4 düzenlemesine karşı veliler ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü mücadelede öne çıkması ve bu dönemde ciddi bir üye artışı yakalaması, toplu sözleşme sürecinde KESK’in tutumu ile kamu emekçileri mücadelesinin 23 Mayıs grevi ile yeni bir ivme kazanması ve bunun karşısında hükümetin yaşadığı telaşın bir ürünü olduğunu ifade edildi. Basın açıklamasına şöyle devam edildi;
“Bu telaşın bir sonucu olarak, gerek kamu emekçileri içinde gerekse kamuoyunda Eğitim Sen ve KESK’e yönelik olumlu bakış açılarını tersine çevirmek ve sendikalarımıza yönelik üye akışının önüne geçebilmek için böylesine çirkin bir operasyon tezgahlanmıştır.”

Güneş balçıkla sıvanmaz, Eğitim Sen güneşi karartılamaz
Basın açıklamasında son olarak “AKP Hükümeti, onların denetimindeki yargı ve emniyet kurumları ne kadar uğraşırsa uğraşsın, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Kamuoyu KESK’i de, Eğitim Sen’i de gayet iyi tanımakta, hak ve özgürlükler yolundaki kararlı ve onurlu mücadelesini takdir etmektedir. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, Eğitim Sen güneşi de bu tür baskınlarla ve karalama kampanyaları ile asla karartılamaz.” denildi.