Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, eğitim sisteminde dayatma ile uygulanmaya çalışılan “4+4+4” yasasını 10.09.2012’de saat 12.30’da İstanbul Valiliği önünde protesto etti. Eğitim-Sen’liler 4+4+4 yasasına karşı geçtiğimiz haftalarda da stantlar açıp, imza kampanyaları başlatmıştı.

Eğitim-Sen’liler imza kampanyaları ile topladıkları imzaları İstanbul Valiliği’ne teslim etti. Eyleme Halkevleri, TKP 1920 ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) katıldı. İstanbul Valiliği’ne kadar yürüyen Eğitim-Sen’liler burada bir basın açıklaması da yaptılar. Basın açıklamasını Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan okudu. Basın açıklamasında okullardaki oluşabilecek karışıklıklara değinilerek, hiç bir hazırlık yapılmadığından söz edildi. Ayrıca basın açıklamasında, öğretmenlerin norm kadro belirsizliğini yaşamaya devam ettiğini ve norm kadro sayısının sürekli arttığı ifade edildi. “Eğitim-Sen olarak 5 yaşındaki çocuklarımızın zorla okula gönderilmesine karşıyız” denilerek,15 Eylül’de de Ankara’da yapılacak eyleme çağrıda bulunuldu.

Ayrıca (AYÖP) üyesi Duygu Semiz de ataması yapılan 40 bin öğretmenin yetersiz olduğunu ve bunun bir nimet olarak gösterildiğinden bahsederek, hâlâ binlerce öğretmenin atama beklediğini belirtti. Basın açıklamasından sonra Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanları, toplanan imzaları valiliğe teslim etti.