KESK’in çağrısıyla alanlara çıkan on binlerce kamu emekçisi başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm yurtta “GREV” sloganlarını yükseltti.

Sabahın erken saatlerinde iş yerlerine “Bu iş yerinde GREV var” pankartlarını asmaya başlayan KESK’liler İstanbul’da iki koldan Beyazıt Meydanı’nına yürüdü. Siyasi partilerin ve demokratik ilerici kurumların da destek verdiği yürüyüş büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi.

Grev alanlarında hükümetin geçtiğimiz aylarda yürürlüğe koyduğu “4+4+4” eğitim sistemine, emekçilerin mücadeleyle kazandığı Toplu İş Sözleşmesi hakkının yok edilmeye çalışılmasına, yoksulluk ve sefaletten başka bir şey vaat etmeyen 3,5 + 4’lük zam önerisine, piyasacı, ırkçı, gerici eğitim sistemine, sağlıkta dönüşüm adı altındaki talana, dayatılan taşeron çalışmaya tepkilerini ortaya koyan KESK’liler eşit, özgür, insanca yaşanabilecek bir dünya taleplerini yükseltti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen gerçekleştirdiği konuşmada, insanca bir yaşam için mücadele eden, alanlara çıkan, grevi yükselten binlerce kamu emekçisi, greve destek için gelen Hey Tekstil ve Çapa Tıp Fakültesi’nde direnişte olan işçiler ve işçi sınıfının yanında mücadeleyi yükselten ilerici, devrimci, demokrat, yurtsever güçler selamlandı. KESK’lilerin talepleri ve tepkileri kürsüden gür bir sesle haykırılırken birlikte mücadele çağrısı ve zafer sloganları alanda yankılanmaktaydı.

KESK adına gerçekleştirilen konuşmanın ardından TTB ve DİSK temsilcileri kitleyi selamladı. Konuşmaların ardından halaylar ve türküler eşliğinde eylem sona erdi.

İstanbul’un yanısıra Mersin, İzmir, Diyarbakır, Kırıkkale, Osmaniye, Tokat, Bursa, Çanakkale, Nevşehir, Manisa, Afyon, Eskişehir, Tekirdağ, Konya, Antalya, İskenderun, Urfa ve Maraş’ta da emekçiler alanlardaydı.