Kamu emekçileri 23 Mayıs’ta grevli toplu sözleşme hakkı, insanca yaşayacak bir ücret, güvenceli iş, taleplerini haykırmak için Türkiye’nin her yerinde alanlarda olacak.

KESK; grevli toplu sözleşme hakkı, insanca yaşayacak bir ücret, güvenceli iş, ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılması, ücretlerin vergi artışından etkilenmemesi, kadınlara pozitif ayrımcılık ve sendikalara yönelik baskıların son bulması talebiyle 23 Mayıs’ta alanlarda olacak. KESK’in grev kararına Kamu Sen Birleşik Kamu İş de destek vermişti. DİSK, TMMOB ve TTB de kamu emekçilerinin grevini destekleyecekler.

Sendikaların eylem programları ise şöyle:

İstanbul

KESK İstanbul Şubeler Platformu da bugün İstanbul’daki grevin programını açıkladı. 23 Mayıs günü KESK üyeleri İstanbul’da saat 12.30’da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde ve Sirkeci’de buluşacak. Sirkeci ve Çapa’dan Beyazıt Meydanı’na yürünecek.

Ankara

KESK Ankara Şubeler Platformu 23 Mayıs Çarşamba günü saat 12.30’da Ziya Gökalp Caddesi’nde buluşarak bir eylem gerçekleştirecek. Grevde sendikaların buluşma programları ise şöyle;

  • Eğitim Sen 1 ve 3 No’lu Şubeler saat 10.00’da Kurtuluş Parkı’nda (İtfaiye Önü) buluşarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • Eğitim Sen 2 ve 4 No’lu Şubeler saat 10:30 da Kızılay YKM önünde toplanarak MEB yürüyecek ve Saat 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • ESM 1 ve 2 No’lu Şube, Yapı Yol Sen, BES 1 No’lu Şube (Eskişehir yolu üzerinde bulunan iş yerleri), Eğitim Sen 5 No’lu Şube ve ÖDTÜ Öğrencileri Eskişehir yolu istikametinden Ziya Gökalp geçecekler.
  • Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Gar, TRT Ankara Radyosu, Sıhhiye ve Mithatpaşa istikametinden Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • TÜM BEL SEN 2 Nolu Şube Kolej Kavşağı’nda bulunan Çankaya Belediyesi önünde saat 10:30 da toplanarak 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • SES Ankara Şubesi Hastaneler bölgesinde toplanarak Süleyman Sırrı Sokak ve Mithatpaşa istikametinden Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • Kültür Sanat Sen Saat 11:45 de Opera önünde toplanarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek.
  • Haber Sen 2 No’lu Şube Yenimahalle Posta İşleme Merkezi önünde saat 10:00 toplanarak Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecek.
  • Haber Sen 1 No’lu Şube TRT önünde toplanarak saat 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecek.
  • BES Ankara 2 No’ u Şube Saat 10:30 da iş yerlerinden çıkarak Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Önünde toplanacak. Buradan, Ulus Heykel, Opera ve Sıhhiye istikametinden yürüyecek ve Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan SGK Genel Müdürlüğü önünde toplanmaya başlayan BES 1 Nolu Şube ile buluşacak. Buradan da Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecekler.

İzmir

İzmir’de kamu emekçileri saat 10.30’da Basmane Meydanı’nda buluşacak ve Konak’a yürüyecek.

Eskişehir

Eskişehir’de kamu emekçileri saat 9.00’da Vardar İş Merkezi önünde buluşacak ve saat 10.00’da İstasyon Meydanı’na yürüyecek.

Bursa

Bursa’da kamu emekçilerinin buluşma yeri Ünlü Cadde. Emekçiler buradan Fomara Meydanı’na yürüyecek.

Antakya

Antakya’da kamu emekçileri Devlet Hastanesi, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü önünde buluşup Doğuş Okulu önüne yürüyecek. Doğuş Okulu önünde saat 11.30’da buluşan emekçiler buradan Ulus Alanı’na yürüyecek. Yürüyüş güzergahında bulunan liselerden de eğitim emekçileri yürüyüşe katılacak.

Antalya

Antalya’da beş ayrı noktadan Yavuz Özcan Parkı’na yürünecek. BES üyeleri Antalya Defterdarlığı önünde saat 8.00’da, SES üyeleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 10.00’da, Eğitim-Sen üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 10.30’da, Tüm Bel-Sen üyeleri Antalya Büyük Şehir Belediyesi önünde saat 10.30’da, Kültür Sanat Sen, ESM, Tarım Orkam-Sen ve Yapı Yol-Sen üyeleri de Kent Pastanesi önünde saat 10.30’da buluşacak. Eğitim Sen, SES ve BES üyeleri saat 11.00’da Antalya Defterdarlığı önünde birleşerek Yıldız Caddesi’ni takip ederek Kent Pastanesi önünde Kültür Sanat Sen, ESM, Tarım Orkam-Sen ,Yapı Yol-Sen ve Tüm-Bel-Sen üyeleriyle birleşerek Güllük Caddesi’ni kullanıp Yavuz Özcan parkına yürüyecek.

Kocaeli

Kocaeli’nde emekçiler, Merkez Bankası önünde saat 12.30’da buluşup İnsan Hakları Anıtı’na yürüyecek.

Trabzon

Trabzon’da saat 9.00’da Atapark’ta buluşulup Atatürk Alanı’na yürünecek.

Aydın

Aydın’da 9.00’da emekçiler iş yerleri önünde buluşup Sevgi Yolu’na yürüyecek. Saat 10.30’da Sevgi Yolu üzerinde sendikaların açıklamaları olacak.

Manisa

Manisa’da iki ayrı bölgede buluşacak. Gazi İlköğretim Okulu ve Defterdarlık önünde saat 10.30’da buluşacak olan emekçiler saat 11.30’da Manolya Meydanı’na yürüyecek.

Çanakkale

Çanakkale’de emekçiler, 11.00’da 18 Mart İlköğretim Okulu önünde buluşacak ve Halk Bahçesi’ne yürüyecek.

Samsun

Samsun’da saat 10.00’da Lise Kavşağı’nda buluşulup Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

Diyarbakır

Diyarbakır’da emekçiler dört ayrı koldan saat 13.00’da Dağkapı Meydanı’na yürüyecek. Eğitim Sen’liler Ofis’te, Tüm Bel-Sen’liler Büyükşehir Belediyesi önünde, SES üyeleri Devlet Hastanesi önünde ve diğer sendikalarda Çift Kapı’da buluşacak.

Batman

Batman’da emekçiler KESK’in binası önünde saat 9.00’da buluşacak ve Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

Mersin

Mersin’de emekçiler saat 10.00’da İstasyon önünde buluşacak. Buradan saat 11.00’da AKP Akdeniz İlçe Binası önüne yürüyüş gerçekleştirecek olan emekçiler açıklama yapacak. KESK yürüyüşüne Emek ve Demokrasi Platformunun yanı sıra 5 gündür grevde olan Mersin Soda Sanayi ve Kromsan İşçileri de kendi pankartları ile destek verecek. Kamu Sen ise KESK ile birlikte yürümeyecek. Taş Bina önünde toplanacak olan Kamu Sen’liler de aynı gün içerisinde AKP Akdeniz İlçe Binasına yürüyerek kendi programını gerçekleştirecek.

Adana

Adana’da saat 9.30’da Merkez Endüstri Meslek Lisesi ve Motor Meslek Lisesi’nin E-5 yoluna bakan kapısı önünde çevre okullardan öğretmenlerin de katıldığı bir basın açıklaması yapılacak ve grev pankartı asılacak ardından yürüyüş başlayacak. Eğitim Sen’liler saat 10.30’da Eğitim Sen binası önünde buluşacak. Ardından İnönü Parkı’na yürünecek.