LİSELİ KARDEŞLERİMİZE YAPILAN HAKSIZLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ!

TEKEL işçilerine destek oldukları gerekçesiyle 24 liseli kardeşimize, İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi Müdürlüğü tarafından tasdikname verilmiştir. TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak;

Onlara yapılan hukuksuzluğu,

Onlara yapılan zulmü,

Milli Eğitimin ve okul idaresinin çağdışı eğitim ve yönetim anlayışını,

Demokratik tepkilere ve özgür düşünceye  uygulanan baskıyı, KINIYORUZ

78 gün süren Ankara direnişine toplumun her kesiminden destek yağmıştır. Hepsine teşekkür borçluyuz.

Ama bize en çok umut veren, yarının yetişkinleri olacak çocuklarımızın, gençlerimizin, liseli kardeşlerimizin bize verdikleri destek olmuştur.

Onlar bize güven vermiştir. Onlara demokrasiyi yaşatacak zinde güçler olarak bakıyoruz. Demokrasiye olan bağlılıkları bizi geleceğe taşıyacaktır. Bizim ve onların umudunu kırmaya kimsenin hakkı yoktur.

İnanıyoruz ki; emeğin, emekçinin hakkını bilen, arayan gençler, bu ülkeye barış ve adaleti getirecektir.

Peki onlara reva görülen ne? Ezilmeye, açlığa, sefalete direnen TEKEL işçisine destek verdikleri için okuma hakları engelleniyor. Şimdiden, düzene, baskıya boyun eğmeleri için onlara sopa gösteriliyor. Milyonlarca gencimize gözdağı veriliyor.

Özgürlüğü aramayın. Hakkınızı aramayın. Adaletsizliğe boyun eğin. Susun, tepkisiz kalın. Demokrasi, fikir özgürlüğü sizin neyinize deniyor.

Milli Eğitim Bakanını, İstanbul Milli Eğitim Müdürünü, Çekmeköy Mehmetçik Lisesi Müdürünü bu haksızlığı, bu zulmü, bu hoşgörüsüzlüğü durdurmaya çağırıyoruz!

Bu yapılan Anayasaya, demokrasiye ve insan haklarına aykırıdır.

Liseli kardeşlerimizin eğitim hakları geri verilmelidir. Okudukları lisede eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalıdır. UYARIYORUZ! Onların, bu ülkede demokrasi ve insan haklarının yerleşeceğine dair güvenlerini yok etmeyin. Onların bu ülkeye inançlarını yok etmeyin. Size değil ama onların yüreğine ihtiyacımız var.

TEKGIDA-İŞ Sendikası ve TEKEL işçileri Çekmeköy Mehmetçik Liseli kardeşlerimizin haklarını savunmak için mücadeleye hazırdır. Liseli kardeşlerimiz ve aileleri yalnız değildir. Sendikamız ve TEKEL işçileri ülkenin her tarafında onlar için ayakta ve nöbettedir.

Eylem sürecimize, mücadele hedefimize artık, onların ellerinden alınan eğitim haklarını da kattık.

Mücadeleleri, bizim mücadelemizdir.
Zafer haktan yana olacaktır.