Eğitim Sen’in çağrısıyla 15 Eylül’de Ankara’da “piyasacı 4+4+4 eğitim sistemine” karşı bir miting düzenlenecek. 11 Eylül’de Batman, Rize, Çanakkale ve Muğla’dan 4 koldan başlayacak olan yürüyüş 15 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek olan kitlesel miting ile son bulacak.

İstanbul’da 4+4+4 eylemleri 8 Eylül’de başlıyor!
Mitingin İstanbul ayağının hazırlıkları da şimdiden başladı. İstanbul’da 4+4+4 karşıtı eylemler 8 Eylül’de başlayacak. İlk olarak İstanbul Öğrenci Velileri İnisiyatifi tarafından Kartal Meydanı’nda miting gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de Kartallı Kazım Meydanı’nda buluşulduktan sonra Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Erdal Erzincan’ın katıldığı miting programına geçilecek.

Bir süredir 66 aylık çocukların okul öncesi eğitim kurumları yerine ilkokula gönderilmesi dayatmasına, öğretmenlerin mağdur edilmesine ve okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesine karşı toplanan imzalar ve dilekçelerle 10 Eylül Pazartesi saat 12.30’da Sultanahmet Meydanı’nda toplanıp İstanbul Valiliğine yürünecek.

Miting programı dahilinde 11 Eylül’de başlayacak yürüyüşün Çanakkale kolu ise 12 Eylül’de İstanbul’a gelecek. İstanbul’a gelecek yürüyüş kolu için saat 12.30’da Galatasaray Meydanı’nda toplanılarak yürüyüş düzenlenecek, sonrasında yürüyüş kolu Kartal’da Ahmet Şimşek Koleji önünde karşılanacak, Kartal’da saat 15.00’de toplanma ve yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

Kaynak: Yeni Dünya İnternet Gazetesi