Hava işkolunda grev yasağına karşı iş bıraktıkları için işten atılan THY işçileri cumartesi günü (08.09.2012) THY’nin Taksim’deki satış ofisi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Hava-İş tarafından saat 14.00-15.00’de gerçekleştirilen oturma eylemine, Sendikal Güç Birliği Platformu ve platform bünyesindeki Tez-Koop-İş, Deri-İş yanısıra Belediye-İş , Tek Gıda İş, TÜMTİS üyesi DHL işçileri, SDP, UİD-DER ve İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği (İKD) de katıldı.

Eylemde ilk sözü Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin aldı. Ayçin, “14 gün direnemezsiniz” diyenlerin karşısında 104 gündür direndiklerini ve 204 gün de direneceklerini belirtti. Ayrıca Ayçin Türk-İş’in, THY işçilerini yalnız bıraktığını da sözlerine ekledi. Ayçin’in konuşmasının ardından sözü Sendikal Güç Birliği Platformu adına Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel aldı. Türkel görevlerini inkar eden sendikaların olduğunu ifade ederek, THY işçilerinin direnişiyle dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, THY işçileri, her cumartesi 14.00-15.00 arası THY’nin Taksim’deki satış ofisi önünde oturma eylemi yapacaklarını duyurdular. Ayrıca THY işçileri, kendi yazdıkları şarkıları da söyleyerek, sık sık, “Direne direne direnişle zafere!”, “İsyan, grev, direniş!”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz!”, “THY’nin şişmanı emekçinin düşmanı!”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” sloganlarını attılar.

THY işçilerinin oturma eylemi sırasında çevik kuvvet polislerinin barikat kurması ve  yaklaşık bir saat süreyle satış ofisinin kepenklerini kapatması gözden kaçmadı.