İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde işten atılan 13 destek personeli için, 4 Eylül 2012 Salı günü saat 12:30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde basın açıklaması ve ardından işten çıkarılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklara saygı gösterilmesi talebiyle oturma eylemi yapılacak.

Sosyal-İş Sendikası’nın basın açıklaması ve oturma eylemine çağrı metnini yayınlıyoruz:

Emek, meslek ve kitle örgütlerinin değerli yöneticileri,

Sendikamız, Türkiye’de vakıf üniversitelerinde ilk sendikal örgütlenmeyi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlatmış olup, tüm engellemelere rağmen örgütlenme çalışmalarımız 2 yılı aşkın süredir devam etmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 2010 yılında üç destek personelin işten çıkarılması ve sendikal faaliyete yönelik baskılar üzerine gerçekleştirdiğimiz 82 günlük direniş başarıya ulaşmıştır. Ancak Üniversite yönetiminin bir yıl sonra bazı akademisyen ve araştırma görevlileri ile başlattığı işten çıkarma furyası, son günlerde destek personel ile devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta bir hizmet binasının kapatılması gerekçe gösterilerek on üç destek personel işten çıkarılmış olup, işten çıkarmalar sürmektedir. Üniversitenin hizmet verdiği öğrenci sayısının artmasına, eğitim ve bilim faaliyetlerinde bir küçülme olmamasına ve dolayısıyla destek personele olan ihtiyacın azalmak bir yana artmasına rağmen, Üniversite yönetimi “küçülme”yi gerekçe göstererek, Üniversitede bir kıyım başlatmış bulunmaktadır.

İşçilerin haksız ve keyfi bir biçimde işten çıkarılmasının yanı sıra, işten çıkarılanların çoğunun sendikamız üyesi olması gerçeği de göz önünde bulundurulduğunda, sendikal faaliyetlere karşı da bir saldırıdan söz etmek mümkündür.

Sendikamız bu kıyıma karşı üyeleri ile birlikte Üniversitede uzun erimli bir mücadeleye hazırlanmaktadır. Bu çerçevede 4 Eylül 2012 Salı günü saat 12:30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde kitlesel bir eylem yapılacak ve ardından işten çıkarılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklara saygı gösterilmesi talebiyle oturma eylemi başlatılacaktır.

Sendikamız, sizlerin de vereceği destekle bu mücadelenin başarıya ulaşacağına inanmaktadır.

Bu çerçevede 4 Eylül 2012 tarihinde sizin ve üyelerinizin basın açıklamamıza katılarak vereceği destek, haklı mücadelemize güç katacak, Bilgi emekçilerinin yalnız olmadığını gösterecektir.

Katılımlarınız ve desteğiniz için teşekkürlerimizi sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

 

Saygılarımızla…

Metin EBETÜRK – Genel Başkan

Celal UYAR – Genel Sekreter