Hindistan Lever Ltd’nin Bombay Fabrikası (Unilever’in Hindistan’daki tabi şirketi) diş macunu, sabun ve şampuan üretmektedir. 15 yılı aşkın bir zamandan beri şirket üretimini vergi imtiyazı uygulanan yerlere kaydırarak faaliyetlerini yeniden düzenledi. Bu uygulamalar vergi kanunlarını ve de aynı zamanda iş kanunlarını hiçe sayarak yapıldı. Ticaret Mahkemesi, Yüksek Mahkeme ve Anayasa Mehkemesi şirketin faaliyetlerini kanun dışı ve emek piyasasına aykırı olarak ilan etti. Fakat Unilever, kanunlara uymak yerine bilerek kurallara karşı geldi ve Bombay fabrikasını kapatacağını duyurdu. Hindistan Lever utanç verici bir şekilde (10.000 $’lık sembolik bir ortak sermaye ile) ilgili ünitesini ülkedeki tabi şirkete taşıdı. Bu tabi şirket ücretleri ödemeyi durdurdu.
Şirketi kapama başvurusu reddedildi ama hak ihlalleri devam ediyor. Unilever kanunlara uymalı. Bombay fabrikası kapatılmamalı. Sadece uluslararas bir kampanya Unileveri disipline sokarak 911 işçiye adaleti getirebilir. Lütfen sesini yükselt…bugün bir protesto e-postası gönder.
Gönderdiğiniz Metnin Türkçesi: Unilever’in 15 yılı aşkındır iş kanunlarını ve Adaletsiz Çalışma Durumları Komisyonu kararlarını ihlal etmesinin 4 ayrı mahkeme tarafından onaylanmasına rağmen, Hindistan Lever (Unilever’in Hindistandaki bağlı şirketi) vergi imtiyazından yararlanmak için kanunnu ve mahkeme kararlarını ihlal etmeye devam ediyor olmasından endişe duymaktayım. Unilever sorumluluktan kaçmak için Unilever en eski fabrikası sadece 10.000$’lık bir hisse kulllanılarak Bon. Ltd taşıdı.

Hukuki yetkililerinin şirketin Bombay fabrikasının kapatılmasına karşı çıkmasına rağmen,şirket personelinin maaşını ödemeyi reddediyor. Lütfen Hindistan Lever Ltd’nin kanunları ve mahkeme kararlarını uygulamasını sağlayın, Bombay işçilerinin yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayın.