1 MAYIS 2007

İşçiler, emekçiler, dostlar, kardeşler,

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a bu sene yepyeni umutlarla giriyoruz. Çünkü, dünyanın dört bir yanında sömürülenlerin emperyalist saldırganlığa karşı harekete geçtiği bir dönemdeyiz. Kapitalist yıkıma ve sömürüye karşı direniş Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya kadar yayılan bütün ülkelerde emperyalistlere kök söktürüyor.

Ülkemizde ise durum henüz istediğimiz yerde değil. Türkiye halkları işbirlikçilikte sınır tanımayan egemenlerin, AB-İMF direktifli politikaları altında inliyor. İşçi sınıfımız üzerindeki sömürü katmerleniyor. İşsizlik, yoksulluk kol geziyor. Köylü toprağını, öğrenci okulunu kaybediyor. Kadınıyla, erkeğiyle, genci yaşlısı, çalışanı emeklisiyle, sendikalısı, taşeronu, sigortalısı, sigortasızı tüm emekçilerimiz bu saldırganlıktan nasibini alıyor.

Ülkemiz emekçileri için bu 1 Mayıs’ın başka bir anlamı daha var. Bu yıl 1 Mayıs 1977’nin, kanlı 1 Mayıs’ın, 30. yıl dönümü. 77’de 34 yurttaşımızın kanına girenlerden hesap sormak, bu kanlı provokasyonun sorumlularını ortaya çıkarmak için mücadele etmek hepimizin görevidir. Ayrıca 1978’den beri Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs yasağını kaldırmak, her türlü etkinliğe açık olan Taksim’i 1 Mayıs’a da açmak mücadelemizin bir parçası olacaktır.

Kardeşler, dostlar, bu ülkenin emeğiyle geçinenleri,

Sermaye sınıfının bu azgın saldırısına karşı koymanın tek yolu güçlü bir işçi-emekçi hareketi yaratmaktan geçiyor. İşçiler, emekçiler ancak güçlü, devrimci bir emek odağı yaratarak bu gidişata dur diyebilecektir.

Artık, işçiler, emekçiler işe doğrudan el koyacaklar. İşte bu yüzden umutluyuz!

Ey işçiler, ey kamu emekçileri, ey emekliler,

Bizler, güçlü ve devrimci bir emek odağı yaratmak üzere yola çıktık. Onlarca yıla yayılan mücadele geleneğimizin tüm emektarları, bütün tecrübelerini bu yolda seferber edecektir.

İşçi sınıfı bilimine inanan her işçiyi, her emekçiyi, her kadını, her erkeği, her sendika üyesini, her sendikasız çalışanı bu amaçla ortak yürüyüşümüze davet ediyoruz.
Dünü yad etmek için değil, yarını birlikte kurmak için bir araya geliyoruz. Sömürüye dur demek için bir araya geliyoruz. Ezilmişliğe son vermek için bir araya geliyoruz.

BİRLİK DAYANIŞMA HAREKETİ’NDE BİRLEŞİYOR,
1 MAYIS’TA YÜRÜYORUZ!

İşçi sınıfımızı ve bütün emekçi halkımızı, emeğinden başka hiçbir geliri olmayan tüm insanlarımızı, duyarlı, aydın ilerici demokrat yurttaşlarımızı bu çağrımıza katılmaya davet ediyoruz.

Bizler, işçilerin ayrı ayrı yürümesine karşı olanlar, emekçilerin kardeşliğini savunanlar, birbiriyle değil de sermaye sınıfına karşı mücadele etmeyi isteyen örgütler, gruplar ve kişiler olarak 1 Mayıs’ta Birlik Dayanışma Hareketi kortejinde yer alacağız.
Gelin, hep birlikte Birlik Dayanışma Hareketi’ni güçlendirelim.

Eşimizle, dostumuzla, çoluğumuz çocuğumuzla, annemizle, babamızla, arkadaşımızla, yoldaşımızla 1 Mayıs 2007’de BİRLİK DAYANIŞMA HAREKETİ KORTEJİNDE BULUŞALIM!

YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

YAŞASIN 1 MAYIS!

BİJİ YEK GULAN!

A’ŞA VAHİD EYYAR!