Bugün sömürüye, baskıya, zulume karşı dövüşmenin; kapitalizme, emperyalizme, ırkçılığa karşı başkaldırmanın; halklar arası birlik ve dayanışmanın günü Newroz/Nevroz! Kutlu olsun!
21 Mart Kürt halkının ulusal günü. Kürtler bugünü zalim imparator Dehak’a karşı Demirci Kawa önderliğinde isyan ettikleri gün olarak kutluyor. Diğer Batı Asya halkları için ise doğanın yeniden doğduğu bahar bayramı. Filistinliler için siyonist işgale karşı toprak günü olarak selamlıyor 21 Mart’ı. 21 Mart Birleşmiş Milletler kararlarında ise Irkçılığa Karşı Mücadele Günü olarak yer alıyor.

Böylesi bir günü Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halkımız, Newroz/Nevroz’u Kürt halkının kimliğinin, dilinin ve kültürünün tanınması, imha ve inkâr politikalırına dur denilmesi, halklar arasında eşitlik ve özgürlük temelinde kardeşçe bir çözüm bulunması talepleriyle kutluyor.

NeWroz/Nevroz ateşi emperyalizme, kapitalizme karşı mücadele edenlerin; sömürüye, baskıya dur diyenlerin; halklar arasında birlik ve dayanışmanın sağlanmasını isteyenlerin elinde yükselecek.

Yaşasın 21 Mart!
Yaşasın halkarın birliği ve dayanışması!
Newroz/Nevroz bütün emekçi halklara kutlu olsun!