Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 87. yıldönümü, Bostancı’daki Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezi’nde bulunan Kemal Türkler Eğitim Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Kutlamada Ürüncüler, Savaş Yolu’ndan ve SİP’ten ayrılan komünistlerle, Trakyada Birlik Dayanışma Derneği’nden komünistler buluştu.

Gece, başta TKP saflarında şehit düşenler olmak üzere bütün devrim şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte, TKP tarihini anlatan bir film gösterimi ile müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirilirken “Deli ya da Veli” adlı bir skeç de sahnelendi. Kutlamada ayrıca “10 Eylül ve Güncel Görevlerimiz” konulu bir panel gerçekleştirildi.
Etkinlikte gerçekleştirilen panelde Bekir Karayel ve İsmail Hoca birer konuşma yaptılar. Konuşmasında 60 yıllık partili mücadelesinden bazı kesitler anlatan Karayel, yeni katılımlarla güclenen Ürün çevresinin TKP’nin tek meşru temsilcisi olduğunu vurguladı. İsmail Hoca ise salonu dolduran ve  1940’lardan bugünlere kadar her kuşaktan insanı içeren toplama dikkat çekerek, gönlü mücadeleden yana atan, devrime inanan büün TKP’lileri bu yürüşe davet eden bir konuşma yaptı.

Etkinlik 20 dakikalık aranın ardından sahnelenen “Deli ya da Veli” adlı skecle devam etti. Yurt dışından ve ülkenin çeşitli yerlerinden gelen mesajların okunduğu gece, Grup Güneşli Dünya’nın gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından okunan TKP Marşı ile son buldu.