İnsanlığın temel gereksinimlerinden biri olan, kamu eliyle idare edilmesi ve toplumun tamamının kolay bir şekilde yararlanması gereken sağlık hizmetleri her geçen gün sermayeye peşkeş çekiliyor.
Sermaye, hastanelerde uzun kuyruklar olması, altı ay sonralara randevu verilmesi, genel olarak verilen hizmetin kötü olması gibi gerekçelerle halkı sıtmayı gösterip ölüme razı etmeye çalışıyor. Bunlar özelleştirmelerin bir gerekçesi olarak sunuluyor. Oysa sağlıkta özelleştirmenin amacı bu alanda faaliyet gösteren özel şirketlere rant kaynağı yaratmaktır. Bu bağlamda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın bir diğer boyutu ise emeklilik alanında kazanılan birçok hakkı ortadan kaldırıyor olmasıdır. Emekçilere mezarda emekliliği dayatıyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na hayır!

Bu Yasa Tasarısı ile halkın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını tamamen elinden almayı planlayan işbirlikçi sermayeye karşı dün (28 Şubat 2007) emekçiler İstanbul’da Kadıköy Meydanı’ndaydılar.  Hükümetin neo-liberal sağlık politikalarını protesto etmek için Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen emekçiler sloganlar eşliğinde Kadıköy Meydanı’na yürüyüşe geçtiler.

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun düzenlediği mitinge DİSK, KESK, Türk-İş’in İstanbul şubeleri de katıldı. Hayatın her alanında özelleştirmeleri dayatan AKP Hükümeti’ni bir kez daha uyaran emekçiler Kadıköy Meydanı’na geldiklerinde “AKP sağlığa zararlıdır” “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” “Sağlık haktır gasp edilemez” sloganlarını hep bir ağızdan haykırdılar.

AKP uluslararası sermayeye ve ABD’ye yaranmak için ülkenin zenginliklerini çokuluslu tekellere peşkeş çekiyor. Sağlığı da özelleştirmeye çalışan sermaye ve onun işbirlikçilerine karşı emekçiler sonuna kadar mücadele edecekler. Sağlık kamusal bir haktır, özelleştirilmesine izin verilemez…