20080226_tuzlaDİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası Tuzla Tersaneler bölgesinde yarın (27 Şubat 2008) grevlere başlıyor. Liman, Tersane, Gemi Yapım-Onarım işçileri 27-28 Şubat tarihlerinde üretimden gelen güçlerini kullanacaklar. 24 Şubat’ta işçilerle yapılan toplantıda greve evet denildi. Sendikal haklar ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi, iş kazalarının önüne geçilmesi ve ölümlerin durdurulması için greve giden işçiler 24 saat oturma eylemi yapacaklar.Tuzla Tersaneleri dünyanın en büyük işçi katliamlarının yaşandığı bölgelerden biri. Buradaki ölümler sermaye ve onun borazanları tarafından sanki önlenemezmiş gibi sunuluyor. Sanki ölümler çok doğal ve kaderin bir tecellisiymiş gibi. Oysa gerekli önlemler alınsa bu ölümlerin hiç birinin kader olmadığı görülecek. Çalışma ve çalışan işçilerin yaşam koşullarının Ortaçağ’ı aratmadığı tersanelerde elbetteki ölüm kol gezecek.

Şimdi eylem zamanı

Limter-İş Sendikası 27 Şubat sabahı saat 8:00’de kendilerine destek verecek emekçileri karşılayacak. Limter-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Tüm sınıf dostlarının greve destek vermesi” istendi. Almanya Sendikalar Birliği DGB’nin de katılacağı iki gün sürecek greve Polonya tersane işçilerinden ve İskandinav metal işçilerinden de destek geldi.

Emeği ile geçinen işçilerin bu haklı mücadelelerini destekliyoruz. Her şeyin toz duman olduğu bugünlerde asıl mücadelenin emek ve sermaye arasında olduğu şiarıyla emekçiler haklarını savunmak için daha da kararlı olmalı.