Emek Platformu Başkanlar Kurulu Ankara’daki Türk-İş Genel Merkezi’nde 10 Mart 08 Pazartesi günü toplanarak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa tasarısına karşı ortak eylem kararı aldı.

Büyük saldırı
Türk-İş’in çağrısıyla ve platformu oluşturan bütün kurumların katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonrasında, bütün kurumların ortak tutumunu yansıtan Başkanlar Kurulu Bildirisi okundu. Ortak eylem kararının açıklandığı bildiride, kararın gerekçesi olarak,

“Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Yasa Tasarısı’nın çalışanlar emekliler, dul ve yetimleri için ağır hak kayıplarına neden olduğu tespitini yapmış, emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarıyı sosyal devlet ilkesine aykırı olarak değerlendirmiştir.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili olarak örgütlerimizin görüş ve önerilerini dikkate almadığı ve tasarının çalışanların koşulları ve ülke gerçekleri ile örtüşmediği sonucuna varmıştır.”

İfadeleri yer alırken SSGS Yasa Tasarısı ile ilgili olarak platformu oluşturan kurumların ortak tespitleri de açıklanmış oluyor.

SSGSS geçmemeli!
Başkanlar Kurulu, yayınladığı bildiri ile tasarının yasalaşmaması gerektiği kararına vardığını ve bunun için ortak eylemler yapacaklarını açıklıyor. Ayrıca Emek Platformunun sürecin takipçisi olacağını ve gerekli durumlarda tekrar toplanacağını belirtiyor. Başkanlar Kurulu tarafından açıklanan eylem takvimine göre,

•    13 Mart Perşembe günü tüm illerde kitlesel basın açıklaması yapılacak.
•    14 Mart Cuma günü saat 10.00-12.00 arasında uyarı amacıyla iş bırakılacak.
•    Bu uyarılara rağmen tasarı TBMM’de bu haliyle görüşülmeye başlanırsa, Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri ve temsilcileri Ankara’da toplanıp tepkilerini TBMM’ye iletecekler.