İDO’ya ait 2 yeni vapurun suya indirilmesi töreninde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dinleyicilerin arasında bulunan yaklaşık 40 kişilik TEKEL işçisi tarafından protesto edildi. (05.12.2009)

Kasımpaşa’da bulunan Haliç Tersanesinde konuşma yapan Başbakan Erdoğan’ın sözleri dinleyiciler arasında bulunan 40 kişilik TEKEL işçileri tarafından ” TEKEL sizden müjde bekliyor” sloganlarıyla kesildi. Bu sloganlar üzerine Erdoğan kendisine yapılan protestoya sert yanıt verirken daha önceki yönetimleri eleştirerek ”Bunların anlayışları böyle. Bunlar ‘Devlet deniz yemeyen domuz ‘dediler. 10 bin TEKEL işçisinin aylık maliyeti 40 trilyon” dedi. Erdoğan ”Şu anda TEKEL artık üreten bir yer değil, depo isteyen tazminatını alıp ayrılır” şeklinde konuşunca kalabalık protesto ederek slogan atmaya başladı. Protestodan sonra Başbakanlık korumaları ve polisler işçileri alandan çıkardı.

Hükümet, özelleştirilen TEKEL’in, işçilerin onlarca yıllık birikiminin, herkesin gözü önünde halkı sömüren patronlara peşkeş çekilmesini doğal olarak onaylamayacağını görmesine rağmen kısacası halka rağmen hala kendisini “sudan çıkmış ak kaşık” gibi göstermesine ne denilebilir? TEKEL işçileri kendi alın terinin hakkını tabi ki savunacaktır. İşçilerin haklı protestolarına hemen “Provoke etmeyin” diye çıkışılması, hükümetin uyguladıkları politikalar karşısında söyleyecek söz bulamamasının göstergesidir.

Başı her sıkıştığında emekçi halkımıza “yatıyor, çakışmıyor, iş beğenmiyor” yaftası yapıştıran Başbakan, halkın her geçen gün yoksullaşmasını içine sindiriyor ve artan işsizliği görmezden gelerek yaşananları “ülkede sorun yokmuş” gibi makyajlamaya çalışıyor. İşçi düşmanı politikalarıyla yeteri kadar sicili kabarık olan hükümetin yalanlarına artık emekçi halkımızın karnı toktur.

Birlik Dayanışma Hareketi olarak TEKEL işçilerinin haklı mücadelesinin her zaman yanında olacağımızı tekrarlıyoruz.