Emek ve demokrasi güçleri Newroz saldırılarını protesto ettiİstanbul’da bugün (18.03.2012) saat 17.00’de KESK Şubeler Platformu çağrısıyla emek ve demokrasi güçleri bir araya gelerek İstanbul, Diyarbakır ve Ankara’daki Newroz kutlamalarına dönük engelleme ve saldırılarıları protesto etti.

KESK’in çağrısıyla Taksim Tramvay Durağında toplananan Emek ve Demokrasi Güçleri buradan Galatasaray Lisesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, “Newroz piroz be!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Şehit namırın”, “Edi bese”, “An azadi, an azadi” sloganları ile Newroz isyanı İstiklal Caddesinde yankılandı.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde, polisin saldırısı sonucu ölen BDP Arnavutköy İlçe Başkanı başta olmak üzere tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü Arzu Erdoğan okudu. Basın açıklamasında şunlara değinildi;

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi, başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 18 Mart 2012 Pazar günü kutlanmak istenen Newroz mitingleri keyfi gerekçelerle yasaklanmış, halkların özgür bir şekilde ve barış içinde kutlamak istediği Newroz 2012 bayramı da halka yine zehir edilmiştir. Newroz kutlamak isteyen halka gaz bombaları ile vahşice saldırıldı, gerçek mermiler kullanıldı, hastanelere gaz bombaları atılarak hasta ve hasta yakınları mağdur edildi, onlarca insan gözaltına alındı, içlerinde ağır yaralılar olmak üzere pek çok insan yaralandı. Bu mudur? İleri demokrasi. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak, Kürt sorununda devam eden inkar ve imha zihniyetini, baskıcı politikaları, 2012 Newroz bayramını halklara zehir etmeye çalışan AKP hükumetinin faşizan uygulamalarını bir kez daha kınıyor, protesto ediyoruz.

Basın açıklamasının ardından, Galatasaray Lisesi önünde yakılan Newroz ateşiyle binlerce kişinin halaylar çekip, marşlar söylemesi ile eylem sona erdi.