21 Mayıs Pazartesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde KESK Yürütme Kurulu üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK, kamu emekçilerinin taleplerini içeren yüz binlerce imzayı “Toplu Sözleşme Heyetine” iletmek üzere basın ve kamuoyu ile paylaştı. Basın açıklamasını KESK Genel Başkanı Lami Özgen okudu.

Kamu emekçilerinin gerçek iradesi
Basın açıklamasını okuyan Özgen “KESK olarak bir süredir toplu sözleşme sürecine ilişkin kamu emekçilerinin asgari taleplerini içeren bir imza kampanyası yürüttüğümüz bilinmektedir. Yurt çapında gerçekleştirdiğimiz kampanya çerçevesinde işyeri işyeri gezdik. Çok kısa bir süre içerisinde yüz binlerce imza topladık.  Bugün topladığımız imza metinlerine yansıyan kamu emekçilerinin gerçek iradesini paylaşmak için buradayız.” dedi.

Ayrıca “Hükümetin sendikalar ve üyeleri üzerinde çeşitli yöntemlerle uyguladığı baskıların son bulmasını, özgür örgütlenme ortamının sağlanmasını istiyor. Bu imza metinleri ile sendikaların, asgari bu talepleri içermeyen herhangi bir toplu sözleşmeyi kendileri adına imzalamasını kabul etmeyeceklerini ilan ediyorlar.” denildi.

23 Mayıs’ta GREV
Basın açıklaması, “Son söz olarak buradan, bir kez daha, bütün konfederasyonları, sendika üyesi olsun olmasın tüm kamu emekçilerini toplusözleşme taleplerine sahip çıkmaya, kendileri ile dalga geçen hükümete en güçlü yanıtı vermek için, 23 Mayıs 2012 tarihinde grev hakkımızı kullanmaya davet ediyoruz.” şeklinde bitirildi.

Kaynak: Yenidunya.biz