KESK İstanbul Şubeler Platformu, tutuklu KESK’li kadınların 4 Ekim’de Ankara’da görülecek davalarına çağrı yapmak için, 25.09.2012 saat 19.00′ da Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde sık sık, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Direniş var yılgınlık yok”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atıldı. Oturma eylemine destek için gelen sendika ve örgütlerin temsilcileri söz alarak konuşmalar yaptılar. KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşma yapan Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğan, 68 KESK yönetici ve üyesinin tutuklu olduğunu hatırlattı. Tutuklu olan 15 KESK’li kadının 4 Ekim’de Ankara’da ilk duruşma için tüm emek dostlarını yanlarında olmaya çağırdı.

Ayrıca AKP’nin KESK’in emek ve demokrasi mücadelesini boğmaya çalıştığını, bu nedenle şafak operasyonları ile evlerin, iş yerlerinin, sendikaların basıldığını belirten Aydoğan, tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına rağmen mücadelelerini sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini vurguladı.

Tutuklu olan KESK üyelerine selam gönderen Aydoğan, onlara şöyle seslendi: “Sizlerin sadece bedenlerinin tutsak olduğunu biliyoruz. Kortejlerimizdeki yerlerinizi şimdilik boş olsa da, pankartlarımızı, flamalarımızı tutan elleriniz bugün demir kapılar ardında olsa da, siz her yerde bizimlesiniz. Sadece ellerimizde tuttuğunuz fotoğraflarınız değil, bize her zaman güç veren inancınız ve mücadele kararlılığınızla da bizimlesiniz.”

Eylemde KESK Genel Başkanı Lami Özgen de bir konuşma yaptı. KESK’i kurulduğu günden beri baskı, tutuklama, gözaltılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özgen, bugünlere dişe diş mücadele ederek, boyun eğmeyerek geldiklerini kaydederek şunları söyledi: “Buna boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadelede tutsak olan yoldaşlarımız mücadelemizin köşe başlarında olacak. Arkadaşlarımızın sendikal faaliyetlerinden dolayı cezalandırılmak için tutuklandığını biliyoruz. İlk günden beri nasıl zulme ve işkenceye karşı mücadele ettiysek, bundan sonra da edeceğiz. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma sözü verdik. Bedeli ne olursa olsun geri adım atmayacağız.”

Ayrıca Tutuklu KESK üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen kamu emekçileri bugün aralarında KESK’lilerinde olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını da kınadı.