DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve SGBKK’den kadınlar, 02.10.2012 saat 18.30’da Galatasaray Lisesi önünde, “KESK’li kadın sendikacılara özgürlük. 4 Ekim’de Ankara’dayız” yazılı pankartın arkasında bir araya gelerek, 4 Ekim’de davası görülecek KESK’li tutuklu kadınların serbest bırakılması talebi ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendikalardan suç ortaklığı;  “Tarafız, tanığız, yan yanayız”
Basın açıklamasını Armağan Tulunay okudu. KESK’in gücünü ve kararlılığını selamladıklarını dile getiren Tulunay, şunları söyledi: “KESK’i ve KESK’li kadın arkadaşlarımızı savunmayı emekçilerin ve kadınların direniş mevzisini savunmak olarak görüyoruz. Bugün gücümüzü tüm KESK’li kadınların gücüne, sesimizi onların sesine katıyoruz. Bizler KESK’li tutuklu kadın sendikacılar ile dayanışmak için 4 Ekim’de Ankara Adliyesi önünde olacağımızı duyurarak, bu davada taraf olduğumuzu, tanık olduğumuzu, tutuklu kadın sendikacılar ile yan yana olduğumuz bir kez daha ilan ediyoruz.” Kadınlar basın açıklamasından sonra “Tarafız, tanığız, yan yanayız” yazılı dövizlerle Taksim Tramvay Durağı’na yürüyerek, burada KESK’li kadınlarla buluştular.

Taksim tramvay durağında oturma eylemi yapan KESK’li kadınlar ise, “KESK’li kadınlar yalnız değildir”, “Emeğimiz, bedenimiz kimliğimiz bizimdir”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Tarafız, tanığız, yan yanayız” sloganları ile KESK’li tutuklu kadınların yanlarında olduklarını gösterdiler.
Bazı KESK üyeleri, tutuklu arkadaşlarının maskeleri ve elleri mor bantlarla bir birine bağlı olarak eyleme katıldı. KESK’li kadınlar burada bir basın açıklaması yaptı. KESK’li kadınlar adına basın açıklamasını Evrim Dirican okudu. Dirican, “Tutuklanan arkadaşlarımızın yaptığı faaliyetler değil, sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetlerin sorgulanmasının aslı suç olduğu açıkça ortadadır” dedi. Eylemde tutuklu Canan Çalağan’ın mektubu da okundu.

Son olarak, 15 tutuklu KESK’linin mahkemelerinin 4 Ekim günü Ankara’da olacağı belirtilerek, mahkemeye katılım çağrısının yapılması ile eylem sona erdi. Eyleme DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve SGBKK’den kadınların yanısıra İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği (İKD) de katıldı.