Türk Hava Yolları (THY) tarafından işten çıkarılan 305 işçi işlerine geri alınmak için direnişlerine devam ediyor. THY Dış Hatlar giriş bölümünde direnişlerine devam eden thy işçileri, her cumartesi 14.00-15.00 arası oturma eylemi yaparak direnişlerini Taksim THY bilet satış ofisi önüne de taşıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan eylemle THY işçileri, direnişlerinin 137. gününde mücadeleye devam edeceklerini bir kez daha gösterdi. THY işçileri, 13.10.2012 ‘de saat 14.00’de Taksim’deki THY bilet satış ofisi önünde , “THY ve Teknik A.Ş’de işten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartın arkasında biaraya gelen işçiler “İş Ekmek Yoksa Barış da yok”, “İşçi Kıyımına son” yazılı dövizler taşıyarak, “İşten atılan işçiler geri alınsın, grev haktır yasaklanamaz” sloganları ile haykırarak THY yönetimine seslendiler. THY işçileri, oturma eylemi boyunca kendi besteledikleri direniş şarkılarını da hep bir ağızdan söylediler.

Eylemde Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de bir konuşma yaptı. Türk-İş yönetimine seslenen Ayçin Toplu İş ilişkileri Kanun Tasarısın’a işaret ederek “Gizli odalarda protokol imzalayarak sendikacılık yapan Türk-İş yönetimi işçi sınıfına önderlik edemez, bu protokol ihanet protokolüdür” diyerek, Türk-İş yönetimini istifa etmeye ve bu makamı gerçek sahiplerine, işçi sınıfına, teslim etmeye çağırdı.

Ayçin’in konuşmasının ardından, işten atılan işçilerin geri alınması için de bir açıklama yapıldı.
Hava-İş adına basın açıklamasını okuyan Meltem Çelik, 137 gündür eylemde olduklarını ve arkadaşları işe geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Eyleme; direnişteki TÜMTİS ile beraber DHL işçileri, Deri-İş, TKP 1920, DÖB, Emekçi Kadınlar, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği (İKD), DİP, Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite ve TÜM-İGD de destek verdi. Eylem hep birlikte halay çekilmesiyle son buldu.