20090621_isciformu_2

Bugün (21.06.2009) kriz bahanesiyle başlatılan işten çıkarmalara dur diyecek kitlesel bir hareket olma amacıyla yola çıkan ve “İşten atmak yasaklansın, işsize iş!” sloganını şiar edinen İşten Atmak Yasaklansın Girişimi’nin düzenlediği İşçi Forumu gerçekleşti.

Altunizade’deki Petrol-İş Genel Merkezi’nde gerçekleşen forum saat 14.00’da İşten Atmak Yasaklansın Girişimi adına Zeki Kılıçaslan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Girişimin amacından kısaca bahseden Kılıçaslan, sözü forumun katılımcılarına bıraktı.

Tekstil sektöründe çalışan bir işçi olan ve yasadışı bir şekilde işten atılan Gazi Özdemir, hemen ardından da Petrol-İş Genel Mâli Sekreteri İbrahim Doğangül sözü aldı. Konuşmaların ardından İşçi Forumu’na gönderilen mesajlara yer verildi. Mesajlarıyla Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu ve Kesk Genel Başkanı Sami Evren, Forum’a desteklerini sunarak, ilerleyen süreçlerde katılım sağlayacaklarını bildirdiler.

Mesajların okunmasından sonra Ertuğrul Kürkçü, işsiz bir arkdaşımız olarak Şafak Sarı, Petrol-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözen, Atilla Aytemur, tekstil sektöründe işçi olan İbrahim Erdoğan, Çatı Partisi Girişimi’nden Osman Ergin, Belediye-İş 1 no’lu şube Başkan Serdar Özkul, Ses Anadolu Yakası’ndan Bora İnce, ATV – Sabah Grevcileri’nden Ender Ergün, Trakya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Hakkı Taşdemir, “İş Güvencesi İçin Mücadele”den asistanlar adına Levent Dölek, Sosyal Haklar Derneği’nden Can Atalay,

Harb-İş İstanbul Şube Mâli Sekreteri İsmail Kaya, Ürün Sosyalist Dergi adına Onur Balcı, Sungur Savran, Eğitim-Sen 4 no’lu Şube’den İlke Ekizce, Deri-İş’ten Nuran, Desa Direnişiyle Dayanışma Kadın Platformu’ndan Serpil, Necdet Demir, Ersin Çatalkaya, Fahrettin Uzunkaya, ev eksenli çalışan kadınlar adına Gülsüm,gündelikçi kadınlar adına Yıldız, Fatoş Osmanağaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan Kezban, Sosyalist Parti’den Ufuk Göllü, Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyesi Adnan Marangoz, Sosyal Haklar Derneği’nden Hakan Güleş, tersane işçisi Şaban Ayterler, Eğitim-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Gaye Akpolat, İşçi Kardeşliği Partisi’nden Şadi Ozansu ve son olarak Cengiz Uzunel söz aldı.

Krizin etkilerinden, işsizlikten, daha iyi yaşam koşulları ve daha iyi bir dünya taleplerinden bahseden katılımcılar, İşten Atmak Yasaklansın Girişimi’nin önemini dile getirerek Girişim’in destekçisi olacaklarını ve içerisinde aktif rol alacaklarını belirttiler.

Forum sonunda yeni katılımlara açık olmakla birlikte bir İşten Atmak Yasaklansın Komitesi oluşturuldu. Bu komite tarafından tüm emek güçlerine bir çağrı yapılması ilk hedef olarak belirlendi.

20090621_isciformu_3